Čistilni napitek iz 3 sokov

25. novembra, 2017

Razstrupljanje telesa je ponavadi najbolj aktualno spomladi, a tudi pred veselim decembrom ne bo škodilo, če naredimo enodnevno čistilno kuro. S čiščenjem prebavnega trakta se bomo znebili strupov in se naslednji dan počutili kot novi! Lahko pa napitek pijemo le občasno, za zdravje.

3 sokovi: ingver, limona in jabolko

Ingver ima številne zdravilne učinke, med katerimi strokovnjaki največkrat navajajo pomoč proti slabosti, prehladom, migrenam in visokemu krvnemu tlaku. Hkrati pa tudi spodbuja prebavo in absorbcijo hranil, olajša zaprtje in druge prebavne težave, saj poveča mišično aktivnost v prebavnem traktu.

Limona je polna vitamina C in ima antioksidacijske učinke. Je odlična pomoč pri prebavi, sploh če jo kombiniramo s toplo vodo. Regulira želodčno kislino, poveča prebavljivost in pomaga proti zgagi, napihnjenosti in kislini.

Jabolko – vsi vemo, kako zdravo je jabolko. Vezano na prebavo pa je njegova bistvena lstnost, da vsebuje veliko vlaknin, ki pospešijo prebavo, povečajo absorbcijo ogljikovih hidratov in pomagajo stabilizirati krvni sladkor.

Recept za napitek iz 3 sokov

Sestavine:

  • 1/2 skodelice organskega jabolčnega soka
  • 2 žlici sveže stinjene limone
  • 1 žlica ingverjevega soka (če nimamo sokovnika, ga lahko tudi na drobno naribamo)
  • 1/2 žlice morske soli
  • 1/2 skodelice tople vode

Vse sestavine zmešamo in popijemo kozarec zjutraj na tešče, 2 kozarca pred in med kosilom, 2 kozarca pa med 6. in 7. zvečer.

Priporočljivo je popiti 5 velikih oz. 8 manjših kozarcev v enem dnevu. Tako čiščenje pa se priporoča le za en dan. Nosečnice, diabetiki, alergiki in vsi, ki imajo kakšne zdravstvene težave naj se pred tako količino tega napitka posvetujejo z zdravnikom.

Vir: theheartysoul.com

(Visited 157 times, 1 visits today)