Bio suho sadje iz Medexa

19. januarja, 2015

Sušenje je ena od najstarejših oblik konzerviranja, pri čemer suho sadje ohrani večino hranil, ki jih vsebuje tudi sveže sadje. Suho sadje je bogato z vitamini, minerali in antioksidanti, predvsem pa ga odlikuje visoka vsebnost prehranskih vlaknin. Z njim nadomestimo sveže sadje, saj nam je zaradi daljše obstojnosti vedno pri roki.

Postopek sušenja nam pogosto približa sadje, ki ga v sveži obliki le poredko srečamo na lokalni tržnici, prav zaradi koristnih lastnosti in težje dostopnosti pa ga Medex želi ponuditi slovenskim kupcem. V skrbi za kakovostna naravna živila je bilo izbrano suho sadje, ki je pridelano po strogih standardih ekološke pridelave in ustrezno certificirano. Skrbna pridelava in pazljiva predelava suhega sadja v skladu s pravili za presna živila in standardi EU omogoča, da se ohranijo vse naravne lastnosti. Suho sadje ohrani polnost okusa in aromo, hkrati pa je izjemno hranljivo.

Bio brusnice

Visoko kakovostne kanadske brusnice so iz ekološke pridelave, odlikuje jih posebno polna sadna aroma. Sladkane so z jabolčnim sokom in so bogat vir prehranske vlaknine. Posušeni sadeži so celi in izredno veliki, tako da so brusnice mehke in okusne. Uživate jih lahko samostojno ali dodate svojim najljubšim smoothijem, kosmičem in slaščicam.

Goji jagode

Imenovane tudi volčje jagode so bogate z antioksidanti. Jagode iz ekološke pridelave ročno oberejo in sušijo na soncu, kar jih naredi slajše, obenem pa ohranijo vse njihove naravne lastnosti in kakovost. Uživate jih lahko samostojno ali kot dodatek smoothijem, kosmičem in sladicam. Priporočena dnevna količina je do 30 g (manjša pest) jagod.

Inkovske jagode

Poznane tudi kot fizalis ali volčja jabolka rastejo v visokogorskem svetu Latinske Amerike. Imajo visoko vsebnost vlaknin in so vir vitamina C, ki ga vsebujejo kar 25 % priporočenega dnevnega vnosa. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju. Prav tako prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje absorpcijo železa ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Dragocene jagode iz ekološke pridelave so brez dodanih sladkorjev – vsebujejo le naravno prisotne sladkorje. Prav tako jih odlikuje odličen sladko kiselkast okus. Bio inkovske jagode lahko uživate samostojno ali jih dodate svojim najljubšim smoothijem, kosmičem in slaščicam. Jagode lahko pomešate z oreščki ali drugim suhim sadjem po vaši izbiri. Uporabite jih lahko tudi pri peki peciva ali pa z njimi okrasite sladice.

(Visited 207 times, 1 visits today)