Ajurvedska medicina in terapija v Bohinju

18. marca, 2014

V družinskem Hotelu Kristal na Ribčevem Lazu v Bohinju je februarja začel delovati Ajurvedski center, za katerega se je družina Dobravec odločila zaradi spoznavanja ajurvedske medicine v zadnjih osmih letih, ko je v njun hotel na počitnice prihajal priznan ajurvedski zdravnik dr. Dmitrij Szkopincev. V ponudbi bodo tako tretmaji, ki sta jih v tem času tudi sama preizkusila.

»Bohinj me spominja na Himalajo, od koder ajurveda izvira. Čudovito naravno okolje v Bohinju ponuja odličen prostor za podporo ajurvedskemu zdravljenju. Posamezniku pomaga pri sprostitvi in regeneraciji,« pravi dr. Szkopincev, ki je po rodu Ukrajinec, vendar živi in zdravi na Madžarskem. Po končanem študiju internistične medicine v Rusiji je odšel še v Indijo, kjer je osem let študiral ajurvedsko medicino na prestižnih indijskih univerzah. Pri svojem delu s pacienti združuje svetova moderne in ajurvedske medicine, saj pravi, da se dopolnjujeta.
Bistvo ajurvedske medicine je individualno in celostno obravnavanje vsakega pacienta. Ajurvedski zdravnik spoznava pacienta in mu predpiše terapijo, ki je primerna posebej zanj, sestavljajo pa jo naravna zdravila, naravni prehranski dodatki, dnevna rutina, ajurvedska prehrana, aktivnosti …
Prav zaradi tega je Bohinj idealen kraj za ajurvedski center. Čista, neokrnjena narava, mir in tišina, kakovostna ponudba, prijazni in ustrežljivi ljudje vsako leto pritegnejo več turistov, ki iščejo svoj miren, idiličen kotiček – in ga tudi najdejo: ob Bohinjskem jezeru. Bohinj je raj za pohodnike, fotografe in ljubitelje narave. Z zdravilno gorsko klimo, ki okrepi telo in duha, z ekološko ponudbo in zdravstveno ponudbo postaja Bohinj simbol trajnostnega turizma.
Ajurvedski center v Hotelu Kristal je odprt za vse, ne le za hotelske goste. Na voljo so očiščevalni Panchakarma program, številne ajurvedske masaže in terapije ter kot dopolnilo dvakrat tedensko še štiri vrste zdravilne joge z izobraženim učiteljem joge.

(Visited 41 times, 1 visits today)