5 živil, ki so presenetljivo dobra za naše telo

4. oktobra, 2017

Prav vsi imamo radi hrano in včasih je, med vsem dobrotami, ki nas obkrožajo, res težko izbrati zdravo jed. A vse okusne stvari niso prepovedane …

Avokado

avocado-2644150_web

Ljudje govorijo o tem, kako veliko maščob vsebuje avokado. To sicer drži, a maščobe, ki jih ima avokado so v resnici dobre maščobe, ki pomagajo absorbirati antioksidante. Torej si avokado lahko privoščimo brez slabe vesti.

Maslo

butter-1449453_web

Vemo, da je maslo greh vseh grehov, ko gre za zdravo prehrano. A maslo ima v resnici nekaj lastnosti, ki so dobra za nas. Bogato je z vitamini topnimi v maščobi in maščobnimi kislinami. To so presenetljivo dobre koristi za naše zdravje, zato se nam masla ni treba bati. Držimo se le načela zmernosti.

Kava

pexels-photo-414605_web

Vsi ljubitelji kave bodo naslednje vrstice prebrali z veseljem. Ste vedeli, da skodelica kave na dan lahko podaljša življenjsko dobo? Kava ima namreč izjemno visoko vsebnost antioksidantov. A pazite, več kot ena skodelica na dan, ima lahko nasproten učinek in povzroči negativne simptome, kot sta povečan utrip srca in tesnoba.

Arašidovo maslo

pexels-photo-236834_web

Hrana iz otroških dni, za katero smo kasneje slišali, da ni zdrava ali dobra za naše telo. V resnici je arašidovo maslo velik vir beljakovin in zmanjšuje tveganje za kronične srčne bolezni. Odvisno pa je seveda od izbire masla. Prepričajmo se, da gre za naravno stvar, brez dodanega sladkorja.

Kruh

homemade bakery cereal full sight bun

Ljubimo ogljikove hidrate! Naučili so nas, da se moramo kruha izogibati, vendar je dober polnozrnat kruh poln dobrih hranil – beljakovin, vlaknin, vitamina B in antioksidantov. Torej naslednjič, ko si poželite kosa kruha, izberite polnozrnatega, ki je poln koristnih snovi za vaše telo.

Vir: Bleu Bloom

(Visited 73 times, 1 visits today)