5 eteričnih olj, ki vam pomagajo ponastaviti hormone v telesu

13. januarja, 2018

Hormoni v našem telesu igrajo veliko vlogo v našem življenju. So zelo močne kemikalije, ki nadzirajo in vplivajo na naše telo. Na žalost pa se lahko ravnovesje hormonov v telesu zelo hitro poruši, kar privede do različnih manjših in večjih težav. Za zopet urejeno ravnovesje si lahko pomagamo tudi z naslednjimi eteričnimi olji.

Eterično olje bazilike

basil-932079_web

Baziliki pravijo tudi kraljevo zelišče. Olje bazilike pomirja tesnobo in omili izčrpanost. Nekaj kapljic pravega eteričnega olja bazilike si vmasiramo na podlaket ali ob uho.

Eterično olje sivke

lavender-blossom-1595581_web2

Stres zagotovo vpliva na kakovost spanca, ki je zelo pomemben pri pravilnem delovanju hormonov. Sivka, kot je znano sprošča in odganja stres, zato izkoristite njeno eterično olje za boljši spanec. Na vzglavnik pred spanjem kapnite nekaj kapljic pravega eteričnega olja sivke, ki bo sprostilo vaše telo in pomirilo vašo dušo.

Eterično olje mirte

myrtle-1448289_web

To eterično olje je odlično za zmanjšanje neravnovesja hormonov v ščitnici in jajčnikih, saj pomaga pri stimulaciji delovanja ščitnice in pomaga uravnavati hormone. Uporabite pravo eterično olje, ki ga kapnete na spodnji del vratu ali pa pod palec na nogi.

Eterično olje golostebelnega sladkega korena

licorice-2543337_web

Golostebelni sladki koren je znan kot močan antidepresiv in je odlično olje za pomoč pri težavah z nadledvično žlezo, estrogenom ter pri težavah s ščitnico. Znanstveniki pravijo, da ima zelo širok spekter koristnih učinkov. Na dlani si kapnite nekaj kapljic olja, z njimi objemite svoj nos in močno vdihnite. V nekaj sekundah se boste občutili bolje.

Eterično olje muškatne kadulje

wild-sage-789424_web

Uporaba muškatne kadulje sega še v srednjeveški čas. Je odlično olje za blaženje hormonskih in drugih težav ob menstruaciji. Nekaj kapljic eteričnega olja kapnite v kopel ali na tla tuš kabine in se sprostite. Topla voda v kombinaciji z oljem bo pomirila vas in vaše težave.

(Visited 24 times, 1 visits today)