12 trikov kako spiti več vode

21. marca, 2018

Prebrisani načini kako povečati dnevni vnos vode in ostati hidrirani.

Ugotovite koliko vode potrebujte

Najbolj preprost trik, da ugotovite koliko vode potrebujete čez dan, da ostanete dobro hidrirani je, da spremljate količino vode, ki jo popijete, da je vaš urin prozorne do svetlo rumene barve. Nato pa takšno količino popijete vsak dan.

Nastavite časovnik ali opozorila

Če venomer pozabljate piti, lahko problem rešite tako, da si na telefonu nastavite opomnike skozi cel dan, ki vas spomnijo, da popijete kozarec vode. Lahko si pomagate tudi s katero od številnih mobilnih aplikacij.

Na steklenički si označite meje in roke

Na steklenički z vodo z vodoodpornim flomastrom začrtajte meje in ure, koliko morate spiti do določene ure. Svojemu urniku sledite vsak dan in vzpostavite red, ki se ga nato držite.

Ohranjajte vodo hladno

Čeprav smo si med seboj zelo različni in nekateri radi pijemo hladnejšo, spet drugi pa bolj toplo vodo, je dokazano, da spijemo več, kadar pijemo hladno vodo. Zato vodo hranimo v hladilniku, poleti pa lahko tudi kratek čas v zamrzovalniku.

kako spiti vec vode 2

Uporabite slamico

Obstaja razlog, zakaj v restavracijah pijačo postrežejo s slamico – z njo namreč spijemo več v krajšem času. Uporabite ta trik tudi pri pitju vode.

Pijte preden jeste

Kozarec vode pred obrokom vas bo hidriral obenem pa boste med obedom pojedli manj. Kar dve muhi na en mah, kajne?

Jejte začinjeno hrano

Ste se že kdaj zalotili, da posegate po kozarcu vode, kadar jeste kaj pikantnega? Voda sicer ne bo pogasila pekočega občutka v ustih, a je to vseeno dober trik, če želite spiti več vode.

Poiščite popolno stekleničko za vodo

Bolj kot vam bo všeč steklenička, z večjim veseljem in večkrat jo boste uporabili. Ali vam je ljubša velika ali majhna, plastična ali steklena ni pomembno. Pitje iz nje mora biti užitek in ne odvečno delo.

Pijte preden ste žejni

Zapomnite si, da kadar začutite žejo je vaše telo že dehidrirano. Do trenutka, ko začutite žejo, je vaše telo izgubilo že dovolj vode za zmanjšanje vaše delovne uspešnosti za kar 30 odstotkov, zato imejte ob sebi vedno stekleničko vode in pijte tudi takrat, ko žeje ne čutite.

Popestrite vodo z okusom

Če ste se naveličali navadne vode in si poželeli nekaj drugačnega, poskusite vodi dodati različne arome. Steklenica za vodo z infuzorjem je odličen način, da naravno obarvamo vodo z različnimi okusi. Vodi lahko dodamo limono, limeto, kumare, baziliko, sivko, pomarančo ali meto. Kombinacije so neskončne.

Jejmo vodo

Tudi živila z visoko vsebnostjo vode – kumarice, lubenica, paprika, jagode in drugo sadje ter zelenjava – lahko prispevajo k dnevnemu vnosu vode v telo. A kljub temu moramo vodo tudi dodatno zaužiti, saj je preko hrane vseeno ne prejmemo dovolj. Najboljša pa je seveda kombinacija hrane bogate z vodo in dodatne tekočine.

(Visited 38 times, 1 visits today)