Iz uvodnika novembrske številke: December se začne v oktobru

16. novembra, 2016

<![CDATA[Prvi november je mimo, torej je čas za veseli december. Vsaj po trgovinskem koledarju. Ste že izbrali okraske za smreko? Pohitite, prodajajo se za med. Za zapakirane potice je resda še malo prekmalu, te bomo kupili sredi decembra. Po mah za jasli nikar ne hodite v gozd, danes ga dobimo že skoraj v vsaki trgovini; najboljša izbira bo kar plastični – zdrži dlje in nič ne umaže. Božičkove kape so samo še ta teden v akciji, adventni venček pa mora tako ali tako biti že skoraj na mizi.
Kje pa se že kupijo praznično vzdušje, domačnost in toplina? So kje v akciji?
Malo za šalo, malo za res. Hecno je, kako kmalu se leto obrne in je zopet tu oktober, ko se skoraj že začne december. Hecno je, da stvari prehitevajo čas, in kako plastično lahko vse skupaj postane. Pa vendar – saj tega ni treba dopustiti, saj ni treba temu slediti, praznike si vsak lahko vsak pričara po svoje.
Sama se vsako leto že novembra veselim decembra. Ljudje pač v dolgih večerih potrebujemo nekaj, kar nas greje in mene v tem času zaposlujejo misli na to, kakšne piškote bova z najmlajšo ustvarjali, kakšno pozornost bom izbrala za najbližje, in s kakšno barvo bom okrasila smrečico. Za podrobnosti pa je res še malo prekmalu, o tem naslednjič.
Špela Šimenc]]>

(Visited 13 times, 1 visits today)