Ideje za vikend

6. junija, 2014

Poleg maratona Franja se ta vikend dogaja še precej zanimivih zadev. Izbrali smo nekaj namigov:

3. dobrodelni tek Migaj z mano, Velenje 2014

Jutri bodoob Škalskem jezeru v Velenju vsi migali – tekli, hodili, skakali, plesali. Poleg druženja ob rekreaciji pripravljamo tudi tekmovalni del.

Dobrodelni teki Migaj z mano so športno-rekreacijske prireditve, ki spodbujajo zdrav, naraven in aktiven način življenja ter povezujejo vse ljubitelje tovrstnega načina življenja. Niso le športno tekmovanje, temveč s svojimi spremljevalnimi aktivnostmi vsako leto postanejo tudi zabaven družinski dogodek, ki hkrati dviguje zavest o pomenu pomoči tistim, ki jo zares potrebujejo.

Vsa zbrana sredstva s startninami gredo namreč v celoti v štipendijski sklad Fundacije Utrip humanosti, ki štipendira mladostnike, obolele za rakom. Z miganjem tako pomagamo do uresničitve njihovih sanj o izobrazbi.

Ob rekreaciji in tekmovanju so pripravili tudi pester spremljevalni program s plesom, z zabavo, animacijo, druženjem z našimi ambasadorji, s praktičnimi predstavitvami pokroviteljev na stojnicah …

PREDPRIJAVE:
info@l-n.si ali 031 657 605

Znanstival 2014

Tudi v letu 2014 bo Ustanova Hiša eksperimentov organizirala Znanstival dogodivščin – tridnevni dogodek namenjen promociji znanosti in izobraževanja. Znanstival dogodivščin 2014 bo potekal med 6. in 8.6.2014 v Ljubljani.
Tridnevni festival dogodivščin, znanstvenih predavanj, eksperimentalnih delavnic in posebnega presenečenja – spektakla je namenjen vsem, katerim je namenjena tudi Hiša eksperimentov. Torej zares vsem. Edini pogoj za udeležbo je radovednost. Festival je za vse obiskovalce brezplačen.

Priprta vrata v Hiši eksperimentov
Cena obiska Hiše je 2 EUR. Vrata se bodo priprla vsako uro in pol in skoraj toliko časa imate na razpolago za eksperimentiranje ter ogled dogodka, ki se bo takrat odvil v Hiši. Število obiskovalcev je omejeno na 60!

Več na www.znanstival.si

Dan odprtih vrat EKO kmetije Zupanič in Metz

to soboto od 10.00 – 16.00 ure se boste na EKO kmetiji Zupanič in Metz, Jelenče 4 in 5, Pesnica, lahko prepričali o tem, ali so slovenski pridelki in izdelki res EKO. Še posebej to, kar najdemo na ekološki tržnici ali pri eko kmetih doma. Na vpogled bo potek pridelava eko pridelkov in izdelkov na velikem Dnevu odprtih vrat EKO kmetije Zupanič in Metz.

Program:
10:30 Predavanje “Vključenost eko mlečnih izdelkov v prehrano”
(Manuela pendl, promotorka zdravja)
11:30, 14:30 Voden ogled eko kmetije in eko sirarne
10:00 – 16:00:
– Knajpova pot
– Eko pogostitev
– Razstava “Naša kozja družina”
– Ustvarjalne otroške delavnice

Eko podeželje z.o.o. vabi vse, da se pridejo nadihat svežega zraka.

Škratkove urice – Življenje v jamah

V mesecu juniju Zavod Enostavno prijatelji vabi k obisku škratka Prijateljčka pred Maxijem v Ljubljani, trg Republike 1. Škratek Prijateljček bo namreč vsak teden zagnal časovni stroj in s tem k sebi priklical ljudi iz preteklosti.
Iz prazgodovine bodo na obisk priklicali pragospo Gugo. Guga prihaja iz prazgodovine in ne zna dobro govoriti. Otroci jo bodo tako najprej naučili nekaterih besed iz današnjega jezika, nato pa z Gugo prazgodovinsko zapeli, zaplesali, se igrali igre s kamenjem, odpravili na lov …
S škratkom Prijateljčkom bodo otroci risali na kamenje in spoznavali življenje v jamah.

V primeru slabega vremena se prireditev seli v salon Maxija, v 1. nadstropju veleblagovnice.

Več o programu na: www.enostavnoprijatelji.si

 

(Visited 21 times, 1 visits today)