Danski ‘hygge’ dom, v katerega se boste zaljubili

20. januar, 2018

Koncept ‘hygge’ je danska umetnost srečnega življenja, torej nekaj lepega, prijetnega in varnega, kar je osnovna ideja zasnove tega zimskega doma. Zaljubili se boste v mešanico nežnih sivih odtenkov, toplega lesa in subtilnih naravnih tekstur.

hygge2

Stene dnevne sobe so bele, pogled pa se ustavi na neverjetnem rustikalnem in nekoliko grobem pohištvo z vintage videzom, ki ustvarja toplo in vabljivo vzdušje. Kavč je temno siv, tej barvi pa v dekorju sledi še nekaj drugih kosov pohištva in predmetov. Odlična ideja je tudi kamnito ognjišče kot osrednja točka prostora z vstavljeno pečjo. Kaj pa koš izdelan iz industrijske žice za drva? Sijajna ideja, kajne?

hygge1

Zelo svetla kuhinja odprtega tipa je oplemenitena s trpežnim kovinskim kuhinjskim otok. Prostor ogrejejo preproge iz jute toplo leseno pohištvo.

hygge3

Odprte police, industrijska svetilka, zabojniki za skladiščenje in drugi rustikalni predmeti dajejo kuhinji prijeten in sproščen pridih.

hygge4

Tudi spalnica je rahlo rustikalna. Elegantna stranska omara in ogledalo naredita prostor miren in miren, nosilec nakita pa deluje kot dotik narave. Za prijetnejšo spalnico so oblikovalci uporabili odeje, pregrinjala in kvačkano košaro.

hygge6

Pa tople lesene tramove, pohištvo in predmete, ki domu vdihnejo domačno rustikalnost. Tla so v sivih odtenkih s teksturnim videzom lesa. Izbrani dodatni predmeti, kot so košare za shranjevanje dajo prostoru pečat sodobnega udobja.

hygge5

Zimski in nevtralni odtenki napolnijo ta skandinavski dom z neverjetno privlačnostjo, v navdih!

Vir: digsdigs.com

(Visited 9 times, 1 visits today)