Aroma piling iz domače kuhinje

27. januarja, 2014

Piling za telo odstranjuje nečistoče, odmrle površinske celice in spodbuja obnovo zgornjih plasti kože. Olja v naravnem pilingu bodo poskrbela za svilnato mehko kožo, poleg tega pa ne boste potrebovali nobenih dodatnih losjonov in kozmetičnih pripravkov, saj bo vaša koža ustrezno navlažena. Piling lahko uporabite za nego celega telesa. Za aromaterapevtski učinek našega pilinga bomo poskrbeli z dodatkom eteričnega olja.

Vse sestavine, ki jih potrebujete za izdelavo najdete v domači kuhinji, zato je priprava še toliko bolj enostavna:
skodelico trsnega sladkorja ali soli (za bolj občutljivo kožo se priporoča uporaba sladkorja)
osnovo olje po izbiri (olivno, mandljevo, sezamovo, sončnično ali marelično olje). V piling lahko dodate različna olja hkrati.
eterično olje (za kavno skodelico pilinga potrebujete 5 kapljic ekološkega et. olja po izbiri, npr. visoko kvalitetnih et. olj Florihana)

Priprava:
Za enkratno uporabo pilinga bo zadostovala kavna skodelica sladkorja ali soli. Ko imamo količino sladkorja/soli pripravljeno, pričnemo z dodajanjem osnovnega olja. Olja dodate toliko, da se sladkor/sol ustrezno napije z oljem (približno 3 velike jušne žlice). Na koncu dodamo 5 kapljic eteričnega olja, dobro premešamo, in aroma piling je pripravljen za uporabo. Po uporabi se z brisačo nežno popivnamo, da olja ostanejo na koži.

Čas priprave: 5 min

Piling je tudi odličen za razstrupljanje telesa ter za poživitev cirkulacije. Z dodatkom eteričnih olj agrumov ali melise pa poživi in prebudi tudi naše misli.

(Visited 17 times, 1 visits today)