Znani sta zmagovalni ideji Ferfla 2017

26. maj, 2017
Foto: Cene Štupar

Slovenski tržni prostor bo kmalu bogatejši za kar nekaj idej, ki so se pilile v projektu Ferfl. V sredo so namreč potekale predstavitve idej in 2 sta dobili možnost za dodatno podporo v socialnem inkubatorju. “Vsekakor pa je vseh 6 idej pripravljenih, da zaživijo na trgu in tako obogatijo slovenski prostor s svojimi izvirnimi idejami,” poudarjajo na centru za izobraževanje Cene Štupar.

Iz hobija v posel

V prostorih Centra inovativnega podjetništva je v sredo potekala zaključna prireditev Podjetniške šole Ferfl, ki je projekt za razvoj podjetniških idej z družbenim učinkom, ki deluje pod okriljem Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana.

“Dandanes službe niso več samoumevne, hkrati pa vsi težimo k temu, da bi naš hobi postal naše življenje in naš vsakdanji kruh. V programu Ferfl so se 8 tednov pilile ideje, kjer so se zagnani posamezniki in skupine gnale in garale za doseg svojih sanj – uresničitev svoje poslovne ideje,” pravijo organizatorji Ferfla. Ferfl podpira ideje, ki imajo družbeni učinek in delujejo lokalno, hkrati pa so manjše ideje, ki popestrijo s svojo prisotnostjo na trgu dodajo drugačen pridih.

Zmagovalni ideji: Sime, svederčki & mali fedrčki ter Skriti kotiček

Sime, svederčki & mali federčki – igralnica otroke in otroke po srcu, kjer se obiskovalci spoznajo s pravim orodjem, se ga naučijo varno uporabljati in tudi timsko sodelovati. »V svoji svedralnici vse fedrčke in svedrčke, stare 6-14 let, spodbujam k inovativnosti, sodelovanju in reševanju izzivov tako, da se z uporabo pravega orodja (ne, ne samo kladiva) in pravih materialov lotevajo velikih projektov, ki se jih domislijo kot ekipa (vozila, tobogani, hiške na drevesu, katapulti…). Ob tem naredijo še kak kulski eksperiment in razstavijo kakšno napravo ter se ob tem učijo, kako stvari delujejo. Verjamem in zaupam v moč svobodne kreativne igre in naravnega, izkustvenega učenja ter v neskončen potencial teh pametnih malih glavic, ki bodo nekoč odgovorno soustvarjale ta svet.«

Srčni kotiček – trgovina, kjer s svojo idejo želijo prispevati k varovanju okolja, zato bodo artikle prodajali brez embalaže. Hkrati pa bodo tako omogočali, da vsak nakupi toliko kot potrebuje in tako zmanjšati odpadno hrano, ki jo zaradi pretečenih rokov in neuporabe zavržemo.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)