Znani so zmagovalci turističnega ‘hackatona’: Slovenija za 5-zvezdična doživetja

26. oktobra, 2017

Minuli teden je na Dnevih slovenskega turizma potekal prvi vseslovenski turistični hackathon ‘Slovenija za 5-zvezdična doživetja’.

Udeležilo se ga je približno 90 udeležencev, ki so v tekmovanju skupin reševali poslovne izzive za 5-zvezdični slovenski turizem.

Zmagovalne ekipe so bile:

  1. Ekipa iz slovenske Istre, ki so jo sestavljali Mateja Hrvatin Kozlovič (Hiške slovenske Istre), Janja Novoselc (Kaspr), Urška Križman Vižintin (IstraTerra), Simon Hrvatin (Re-tel d.o.o.) in dr. Samo Božič (BLCKB d.o.o.) z idejo Istrian Golden, Heritage&Experience.
  2. Srečni Gams s projektom Simple Luxuries,
  3. Zgodbarji iz Laškega s projektom Spremeni tok zgodovine in
  4. Sloveniatripping, ki je svoj izziv poimenovala Enrich Your Travel.

»Izhajali smo iz podatka, da je leta 2016 s potniškimi ladjami v Koper prišlo 80.000 potnikov. Po raziskavi potniki med postankom v povprečju porabijo 78 evrov na osebo, zato smo razmišljali, kako dvigniti to porabo. Odločili smo se, da zanje pripravimo ekskluzivno doživetje, ki je namenjeno parom in zajema od prikaza lova na tartufe, do spoznavanja gastronomske kulturne dediščine skupaj s Šavrinko , do cooking showa s 5 hodnim menijem«, je pojasnila vodja zmagovalne ekipe iz slovenske Istre, Mateja Hrvatin Kozlovič.

Štiri zmagovalne ekipe, ki so prepričale strokovno žirijo, so osvojile celoletni coaching in denarno nagrado v vrednosti 1000 evrov za zagon idej. Sicer pa je bil Hackathon izveden kot ena od aktivnosti STO s ciljem oblikovanja inovativnih turističnih produktov, predvsem produktov višje dodane vrednosti. Ciljni turist slovenskega turizma je namreč zahteven gost, ki išče edinstvena 5 zvezdična doživetja.

Vir: STO, MO Koper

(Visited 9 times, 1 visits today)