Zeleno drevo: ko novoletna smreka po praznikih živi naprej

17. november, 2016

<![CDATA[Zeleno drevo že sedmo leto zapored dostavlja živa božična drevesa v loncih, ki jih po praznikih odpeljejo in posadijo nazaj v naravo.

zeleno-drevo-nasad
Letošnji nasad, kjer smreke že čakajo svoje "začasne domove”

Drevesa so v drevesnici na Koroškem in ostalih drevesnicah ravno presadili v posode, 5. decembra pa bodo začeli z dostavo na dom ali na delovno mesto, kjer drevo ostane čez praznike, po koncu praznikov ali po svečnici pa ga pridejo iskat in posadijo nazaj v naravo, kjer živi naprej. Tako z drevesom ni nobenih skrbi, hkrati pa prispevamo k ohranjanju naše lepe narave.

Omorike, srebrne in navadne smreke različnih velikosti

"Letos smo pripravili bogato izbiro različnih dreves, tako lahko izbirate med omorikami, srebrnimi smrekami in navadnimi smrekami,” pojasnjuje Matic Senica s podjetja Zelena mavrica, ki letos ponuja dostavo dreves po vsej Sloveniji. Drevesa so visoka od 80 do 300 cm, cenovno pa se gibljejo med 42,90 in 115,90 evra, kar po besedah Senice vključuje tudi ceno dostave in ponovne posaditve. Vsak si lahko drevesa ogleda na spletni strani in dobi prav tistega, ki si ga izbere.
 

zeleno-drevo-logo
Letos lahko na spletni strani www.zeleno-drevo.si izbiramo med več kot štiristo živimi prazničnimi drevesci.
 

 

Skrbi nobenih, zalivanja malo, ohranjanje dreves – veliko

"Razen pogovora ter nekaj malega zalivanja z božičnim Zelenim drevescem tako nimate nobenih skrbi. Kar nekaj  zeleno naravnanih podjetij, pisarn, občin ter ostalih ustanov si praznični čas popestri z našimi Zelenimi drevesci. Tako sledimo konceptu ohranjanja dreves, ki je v evropskem prostoru prisoten že kar nekaj časa,” doda sogovornik in zaključi, da je seznam dreves omejen in zaradi velikega zanimanja velja pohiteti. "Tisti, ki si boste prej izbrali svojo decembrsko ‘gostjo’, boste deležni večje izbire.”
 
V.B.
 ]]>

(Visited 7 times, 1 visits today)