Zelena prestolnica: november posvečen prilagajanju podnebnim spremembam

8. novembra, 2016

<![CDATA[Leto 2016, ko Ljubljana nosi naziv zelene prestolnica Evrope, se počasi izteka. November, 11. mesec zelenega leta, bo tematsko posvečen prilagajanju podnebnim spremembam.

Brezplačen program v informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo pripravlja javno podjetje Energetika Ljubljana, aktivnosti bodo potekale tudi v Četrtnih skupnostih Dravlje in Šiška, ki bosta v tem mesecu zeleni ambasadorki.
“V Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016, smo po mnenju Evropske komisije naredili največ sprememb za višjo kakovost življenja v najkrajšem času. Že leta 2007 smo z oblikovanjem Vizije Ljubljana 2025 stopili na pot trajnostnega razvoja mesta, v okviru katerega sledimo zastavljenim ciljem –zagotoviti kakovostno življenje vsem našim meščankam in meščanom v zelenem, varnem,čistem in urejenem mestu,” pravijo na Mestni občini Ljubljana.

Nosilka teme meseca je Energetika Ljubljana

Energetika Ljubljana v tem času obeležuje 155 let oskrbe s plinom, 55 let oskrbe s toploto in 50 let soproizvodnje električne in toplotne energije.
V sklopu aktivnosti in dogodkov v tem mesecu MOL in Energetika Ljubljana pripravljata med drugim brezplačno Energetsko svetovalnico, Dneve odprtih vrat Energetike Ljubljana, predstavitev vozil na zemeljski plin ter program za otroke.

Moje mesto –moj zrak: Lokalni ukrepi za globalni učinek

Posebno pozornost v okviru tega sklopa bodo namenili predstavitvi izsledkov raziskave o črnem ogljiku, ki je za ogljikovim dioksidom drugi najpomembnejši povzročitelj segrevanja atmosfere in pomembno prispeva k
podnebnim spremembam. Raziskavo, ki je bila izvedena v okviru projekta GreenLight WorldFlight in je odkrila vrsto novih žarišč onesnaženosti posvetu, je podprla tudi Mestna občina Ljubljana.
.

]]>

(Visited 4 times, 1 visits today)