LOGO_LUPA_web

Že 13. akcija zbiranja starega papirja v Kranju

6. oktober, 2017

Društvo za zaščito živali Kranj bo v soboto spet napadlo rekord – ves izkupiček pa kot vedno namenja za brezdomne in zapuščene živali.

Ali bo spet padel nov rekord? Tistega iz aprila letos bo kar težko podreti, priznavajo v Društvu za zaščito živali Kranj, saj so na 12. akciji zbrali kar 63.030 kg papirja, v vseh akcijjah doslej pa že skoraj 500 ton! V društvu akcijo prirejajo dvakrat letno od oktobra 2011 dalje, vsakič pa celoten izkupiček akcije namenijo oskrbi brezdomnih in zapuščenih živali.

Možnost nakupa izdelkov in še srečelov

DZZŽ Kranj akcija zbiranja starega papirja7. oktobra bomo torej lahko pred Merkurjem na Primskovem spet oddali star papir za dober namen pa tudi plastične zamaške, ki jih društvo zbira za Fundacijo Naš kuža. Kot vedno bo postavljena tudi stojnica s slavnimi kranjskimi izdelki, kjer boste našli vse zase in za svoje živalske prijatelje – od brckotov za mačke, cuf za pse in kot vsako leto na oktobrski akciji tudi pasje in mačje koledarje za naslednje leto. Tudi s takimi nakupi pomagate brezdomnim in zavrženim živalim.
Poleg naštetega v Društvu za zaščito živali Kranj prirejajo tudi bogat srečelov, v katerem zadene vsaka srečka, in darilce za vsakega obiskovalca, predvsem pa seveda za pasje prijatelje, ki bodo obiskali akcijo. Poleg tega se boste lahko s članicami in člani društva tudi pogovorili o njihovem delu ter primerni in odgovorni skrbi za živali.

Vsa sredstva za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali

Vsa sredstva, ki jih v Društvu za zaščito živali Kranj dobijo s pomočjo zbiranja starega papirja, porabijo za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali – za sterilizacije in kastracije, testiranja za mačji aids in levkozo, cepljenja ter večja zdravljenja. Poleg tega pomagajo pri oddaji mačk in psov v nove odgovorne domove.

Letos so tako do oktobra nov dom pomagali poiskati 113 mačkam, v vseh letih svojega delovanja kar 831 mačkam in 68 psom.

Društvo za zaščito živali Kranj, ki je 1. februarja praznovalo 7. obletnico svojega delovanja, je prostovoljno in neprofitno društvo. Vsi člani so prostovoljci, ki svoje delo opravljajo v prostem času iz ljubezni do živali, zato celoten izkupiček vsake akcije ter vseh prodanih izdelkov in vse prejete donacije namenijo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali, ki jih je še vedno veliko preveč. V ta namen bodo tudi tokratno akcijo in stojnico izkoristili za osveščanje obiskovalcev o problematiki brezdomnih živali.


Več na: DZZŽ Kranj

(Visited 5 times, 1 visits today)