Zbrali več kot 20 ton papirja za živali

6. junij, 2019
Foto: arhiv DZZŽ Ljubljana

V soboto, 1. junija 2019, so prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana že triindvajsetič polnili zabojnike s starim papirjem. V Ljubljani se je namreč odvijala tradicionalna akcija zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Poleg tega je društvo zbiralo tudi potrebščine in hrano za nikogaršnje živali. Slednje so predali Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP, obema pa je namenjen tudi del sredstev, zbranih z akcijo.

Z akcijo želi društvo sporočiti, da vsak od nas lahko naredi dobro delo in pomaga živalim. Prostovoljci sicer največ svojega časa in energije usmerjajo v osveščanje in izobraževanje. Skozi predavanja, delavnice za otroke, izobraževalna gradiva in prispevke v medijih širijo zavedanje, da so živali čuteča bitja in naša skupna odgovornost. Z osveščanjem in preventivnim delovanjem lahko namreč naredijo največ dobrega za največ živali.

Napolnili so 3 zabojnike (foto: arhiv DZZŽ Ljubljana)

Društvo za zaščito živali Ljubljana akcije zbiranja papirja organizira že dvanajsto leto. Prvo soboto v juniju in prvo soboto v oktobru svoje podpornike in druge ljubitelje živali povabijo pred Center Interspar Vič v Ljubljani, kjer se poleg zbiranja papirja dogaja še marsikaj zanimivega. Tudi tokrat so obiskovalcem delili poučne zloženke o zaščiti živali, jih povabili na izobraževanje Osnove zaščite živali in zanje pripravili nagradno igro, ki so jo omogočili donatorji.


Če ste zamudili tokratno akcijo, imate naslednjo priložnost 5. oktobra 2019. Če se že prej nabere veliko starega papirja, pa ga lahko kadarkoli oddate v enem od zbirnih centrov podjetja Gorenje Surovina, ob tem pa poveste, da papir oddajate v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana.

Vir: DZZŽ Ljubljana

(Visited 12 times, 1 visits today)