LOGO_LUPA_web

Zbrali 15 ton plastenk za novorojenčke v izolski bolnišnici

8. junij, 2017
Foto: RKS

Že tretje leto zapored je Rdeči križ Slovenije skupaj s preko 190 slovenskimi šolami in vrtci izpeljal celomesečni ozaveščevalno-humanitarni projekt ‘Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje’. Zbrali so kar 15 ton odpadnih plastenk PET.

Znesek od njihove prodaje sta včeraj predsednica društva Tandem Zagorje Jelena Jerin ter vodja Dinosovega programa nekovin in embalažne sheme Unirec Goran Ambrož predala dr. Dušanu Deisingerju, predstojniku oddelka za ginekologijo in porodništvo v Splošni bolnišnici Izola za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke.

Podelili tudi priznanja in nagrade mladim ustvarjalcem

Na slovesnem dogodku so priznanja in nagrade prejeli tudi mladi ustvarjalci, ki so sodelovali v ustvarjalno-raziskovalnem natečaju ter Vrtec Mavrica Vojnik, enota Nova Cerkev, kjer so otroci letos zbrali največjo količino plastenk na otroka. Kar neverjetnih 24 kilogramov na otroka. Nagrado, stotični kvadrat, je prispeval pokrovitelj glavne nagrade, podjetje Ekoigrala. Prehodni pokal je zmagovalcem predala generalna sekretarka RKS Renata Brunskole.

vir: RKS

(Visited 3 times, 1 visits today)