Zbiralniki E-odpadkov bodo odslej tudi v Murski Soboti in okolici

18. avgusta, 2016

<![CDATA[V družbi ZEOS, d.o.o. nadaljujejo z izvajanjem petletnega projekta zbiranja in ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij z naslovom ‘LIFE Gospodarjenje z e-odpadki’, pod sloganom E-cikliraj.
Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS. „V sklopu projekta vzpostavljamo potrošniku prijazno mrežo zbiranja e-odpadkov in odpadnih baterij, med drugim tudi postavitev uličnih zbiralnikov na ekološke otoke širom Slovenije in s tem občanom omogočamo prijaznejša in dostopnejša mesta za oddajanje tovrstnih odpadkov," pravijo v podjetju ZEOS.
 

26. avgusta vabijo na lansiranje uličnih zbiralnikov za zbiranje E-odpadkov in odpadnih baterij na Zbirnem centru Murska Sobota, na Obrtni ulici 40 v Murski Soboti.


Na dogodku bodo predstavniki družbe ZEOS, d.o.o. in SAUBERMACHER – Komunala Murska Sobota d.o.o. ter župani oz. podžupani občin Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik/Dobronak, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš/Hodos, Kobilje, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Rogašovci, Šalovci, Tišina, Turnišče in Velika Polana predstavili projekt, s poudarkom na postavitvah uličnih zbiralnikov po državi in ozaveščevalnih dogodkih. Hkrati bodo s podpisom listine predali v uporabo ulične zbiralnike na ekološke otoke v občine. Napovedali bodo tudi lokalne projektne ozaveščevalne dogodke in izpostavili lokalne tematike s področja ločevanja odpadkov.
Predvideno trajanje dogodka je 40 minut, po zaključku pa vabijo na pogostitev. Udeležba je brezplačna, potrebno pa se je prijaviti do 24. avgusta.
Več na www.zeos.si
Foto: e-odpadki.zeos.si]]>

(Visited 7 times, 1 visits today)