Zanimiv razpis za delovno mesto na Švedskem: išče se profesionalna lenoba!

17. januarja, 2018

“Ste kdaj zaspali na delovnem mestu? Imate radi počitnice? Imate radi denar? Berite dalje,” se začne oglas za službo v potovalni agenciji TUI Nordic. Nadalje opisujejo idealnega kandidata za delovno mesto kot nekoga, ki je ponosen, da naredi najmanj možno, ima sposobnost sanjarjenja o sončnih dnevih in nobene želje po druženju. Kot dodaten plus je navedeno tudi, da ne zna opravljati več stvari hkrati.

Specialist za lažne počitnice

Uradni naziv pozicije je Specialist za lažne počitnice (Fakeation specialist), službo pa bodo dobili štirje. Ti bodo delo opravljali 2 tedna, v Štokholmu. Dobili bodo skupno 2 pisarni, delo pa bo potekalo od 7h zjutraj do 13h ali pa od 13h do 19h (druga izmena). V tem času bodo morali sedeti na ležalnikih, oblečeni v kopalke (oz. poletna oblačila), noge pa morajo imeti v mivki. Lahko tudi ležijo na brisači, spijo, berejo, poslušajo glasbo ali meditirajo.

“Delati nič je pomemben del počitnic. Še bolje pa če si ta to plačan,” je povedal vodja blagovne znamke in marketinga na podjetju TUI. Dobili so prek 2000 prijav, od tega skoraj polovico izven Švedske.  Razpis je bil odprt do 14. januarja.

Vir: LonelyPlanet, TUI

(Visited 10 times, 1 visits today)