Zaključil se je Ferfl StartUp vikend

17. marec, 2017
Foto: Ferfl

V NLB-jevem Centru inovativnega podjetništva se je zaključil Ferflov StartUp vikend, ki ga je gostil javni zavod Cene Štupar. Udeleženci so se letos preizkusili v osnovnih podjetniških veščinah, saj so se naučili izboljšanja idej in preverjanja pri potencialnih strankah.

Številne nove podjetniške ideje

Podjetniške ideje je predstavilo 27 udeležencev, 15 izbranih idej pa so v ekipah po načelih vitkega podjetništva razvijali tekom vikenda. Celoten vikend je moderiral poznavalec socialnega podjetništva Tomaž Stritar, zvrstila pa so se tudi številna predavanja na tematiko podjetništva. Udeleženci so oblikovali naslednje ideje: Center za osebnostno rast, Srčni (k) kotiček, Hungry skin, Osebno spremstvo starejših, Hiša strahov, Smart regions, Ptiček vizionar, SiPark, Joga Malega Ganeša, Svet otroške domišljije, Točka sanj, Svedrčki, Zdrav pobeg, Virtualna asistenca in Tovarna čarovnija.

Prvo mesto zasedla podjetniška ideja Srčni kotiček

Prvo mesto je zasedla ekipa Srčni kotiček, ki z nosilko ideje Janjo Srčnik razvija idejo o trgovini brez embalaže in z zmanjšanjem odpadkov ustvarja pomemben družbeni učinek. Drugo mesto je pripadlo ekipi Svedrčki. Ana Peskar z ekipo za otroke pripravlja aktivnosti oziroma delavnice, v katerih se v varnem okolju s pomočjo mojstra »Simeta« učijo uporabljati različna delovna orodja.

Vir: Ferfl

(Visited 4 times, 1 visits today)