Zadnji dan v oktobru na 6. Kongres čarovnic

30. oktobra, 2017

Abrakadabra! Čarovnice iz vse Slovenije in preko mej, nabrusite metle, napudrajte nosove, ošilite klobuke in privihrajte v Deželo pravljic in domišljije. Na kongresu boste podale poročilo za preteklo leto. Koga ste začarale v kačo? Katera čarobna sestavina je bila letos najbolj popularna? In katera najbolj strupena?

Le pet kilometrov iz Podčetrtka je Dežela pravljic in domišljije, kjer za letošnje krompirjeve počitnice načrtujejo že 6. tradicionalni Kongres čarovnic. Dogodek bo potekal 31. oktobra med 10. in 21. uro. »Goste bo pričakala čarovniška tržnica, kjer bodo lokalni ustvarjalci in podjetniki ponudili svoje izdelke,« nam pove Sanja Marjanović, ena izmed ustvarjalk pravljične dežele. Doda še, da bo dogodek prava paša za oči in brbončice.

Otroške delavnice bodo potekale ves čas prireditve. S čarovniškimi pomočniki bodo otroci risali in plesali, čarovnice pa bodo poskrbele tudi za poslikavo obraza. Večkrat v dnevu se bodo odpravili iskat skriti zaklad, ki ga je zakopala čarovnica Zinka, zvečer pa se bodo lahko obiskovalci sprehodili skozi pravljični gozd v soju bakel.

Pred tem pa se bo odvil še največji dogodek dneva, 6. Kongres čarovnic. Zbrale se bodo čarovni-ce z vseh vetrov, ki bodo poročale o tem, kaj vse so začarale v preteklem letu. Seveda bodo tudi zaplesale in se veselile z gosti.

Ogled pravljične dežele je ta dan možen cel dan, ostale dni v času počitnic pa nas pričakujejo med 10. in 18. uro.

(Visited 31 times, 1 visits today)