On my whey – zmagovalec natečaja za inovativno eko živilo

13. septembra, 2017

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj razglasila zmagovalce natečaja Ecotrophelia Slovenija, na katerem je izmed sedem ekip zmagala skupina študentov, ki je razvila izdelek On my whey. Gre za probiotični sadno-mlečni napitek na osnovi sirotke, obogaten s prosom, v treh različnih okusih.

Ecotrophelia Slovenija 2017

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je v letošnjem letu že deveto leto zapored organizirala odmevno tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov ‘Ecotrophelia Slovenija 2017’. Tako kot do sedaj so morali izdelki zajeti eko-inovacijo v vsaj eni dimenziji razvoja (surovine – ekološka pridelava, nizek ogljični odtis in/ali embalaža – povratna, primerna za recikliranje in/ali proizvodni proces – varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode in/ali distribucija/logistika – nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.).

“V okviru projekta želimo mlade spodbuditi k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično prepoznati tiste inovativne živilske izdelke v slovenskem prostoru, ki jih je smiselno strokovno podpreti, nagraditi, promovirati v širši javnosti, omogočiti njihov nadaljnji razvoj, nenazadnje pa pomagati mladim pri vzpostavitvi novega podjetja, zagonu proizvodnje ali povezovanju s potencialnimi investitorji,” pravijo organizatorji.

Zmagovalna ekipa študentov bo Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju ECOTROPHELIA EUROPE 2017, ki bo potekalo novembra, v času sejma Food Matters Live v Londonu.

Sabina Vrecl, On My Whey, predstavnica zmagovalne ekipe Ecotrophelia Slovenija 2017:

(Visited 14 times, 1 visits today)