Vino Kleti Brda The Times uvrstil med Top 50 vin zimske sezone

8. decembra, 2016

<![CDATA[Najpomembnejši britanski dnevnik The Times je Krasno, vino Kleti Brda, uvrstil med 50 najboljših vin britanske zimske sezone. Novinarka in Master of Wine Jane MacQuitty, je v svoji oceni poudarila, da ta bela zvrst temelji na rebuli, stari lokalni sorti, ki uspeva na strmih briških pobočjih.
»Rebula s svojo sadnostjo lepo podpira karakteristični profil sauvignona, kjer sta izrazita svežina in vonj po bezgu«, je še zapisala v članku.

Močno povečanje prodaje odkar izvažajo na britanski trg

Velika Britanija velja za trg, kjer je vinska konkurenca z vsega sveta najbolj izrazita. Klet Brda je Krasno pričela izvažati na britanski trg leta 2015, kar je pripeljalo do dramatičnega povečanja prodaje. Rastoči izvoz v tej državi je plod brezkompromisne kakovosti in dolgoletnih prizadevanj. Klet Brda pa je kupce v zadnjih letih prepričala tudi z vložkom v vsebinski marketing, saj je vodstveno osebje distribucijskih podjetij in nekaterih lokalov sodelovalo na novinarskih trgatvah in posebej za poslovne partnerje pripravljenih dogodkih.
“Preskok sovpada tudi z vstopom v portfelj enega največjih britanskih vinskih trgovcev – Majestic Wine plc v letu 2016 v in v verigo kar 400 pubov Youngs leta 2015. Pri tem je več kot zanimivo, da so britanski »buyerji« – vodje nabave pri poslovnih partnerjih – prvoosebno sodelovali z enologi Kleti Brda pri ustvarjanju posebne zvrsti, ki bi prepričala okus otočanov,” povedo v Kleti Brda.
Dodajo, da so načrti za leto 2017 ambiciozni, saj so vina Kleti Brda očitno zaznali tudi britanski vinski kritiki, kar je pomembna podpora izvoznim prizadevanjem in priznanje za originalnost in kakovost vin Kleti Brda.]]>

(Visited 98 times, 1 visits today)