Veseli december z dedkom Mrazom v Mariboru že jutri

3. december, 2018
Foto: ZPM Maribor

Veseli december ZPM Maribor, kjer ima glavno vlogo seveda dedek Mraz, se bo letos pričel že nekaj dni pred 8. decembrom, pod Pohorjem. “V Muzeju narodne osvoboditve Maribor bomo ob njegovi 70. letnici odprli razstavo “Siva kučma, bela brada”, ki jo bo obiskal tudi dedek Mraz, priložnosti za srečanje z njim na trgih in ulicah, v vrtcih in šolah, društvih in drugih organizacijah pa bo vse do 28. decembra, ko se bo poslovil, še na pretek,” sporočajo z ZPM Maribor.

Siva kučma, bela brada

Dedek Mraz že 70 let obiskuje otroke po vsej Sloveniji in ob tem častitljivem jubileju smo mu pripravili presenečenje – razstavo utrinkov z njegovih poti in številnih srečanj z otroki. Na odprtju razstave, 4. decembra, bodo dedku Mrazu zapeli učenke in učenci Kulturno-umetniškega društva Coda, sledila pa bo še ustvarjalna delavnica za najmlajše.

Prihod dedka Mraza

8. decembra bo dedek Mraz prišel na Snežni stadion pod Pohorjem. Pesem o dedku Mrazu bo predramila pravljična bitja s Pohorja, ugasnile bodo luči in na temnem pobočju bo zagorela drobna, drobna lučka in se spuščala vse nižje in vse bližje … Oj, že prišel je med nas, stari dedek, dedek Mraz …

S svojo praznično okrašeno kočijo s pravljičnim spremstvom bo nato potoval po mestnih soseskah in se ustavil povsod tam, kjer ga bodo čakali otroci:

  • torek, 11. december, ob 17.00, postanek pri OŠ Kamnica in ob 17.15 pri OŠ Prežihovega Voranca
  • četrtek, 13. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu v Brezju in ob 17.15 pri vrtcu Pobrežje – enota Kekec
  • ponedeljek, 17. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu Studenci – enota Poljane in ob 17.30 pri vrtcu v Limbušu
  • torek, 18. december, ob 17.00, postanek pri OŠ Gustava Šiliha in ob 17.15 pri OŠ Tabor I.
  • sreda, 19. december, ob 17.00, postanek pri vrtcu Mišmaš in ob 17.15 pri OŠ Martina Konšaka
  • četrtek, 20. december, ob 17.15, občina Miklavž na Dravskem polju, s postanki v Dravskem dvoru, Dobrovcah, Skokah in pri OŠ v Miklavžu

Dedek Mraz se bo nazadnje, 28. decembra ob 17h, popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer bo navihani čarovnik otroke nasmejal, da se bo slišalo na vrh Pohorja, nato pa se bomo skupaj z njim sprehodili do velikega odra na Trgu Leona Štuklja, kjer mu bo v slovo zapel otroški pevski zbor OŠ Martina Konšaka Maribor.

 

 

 

Vir: ZPM MB

(Visited 8 times, 1 visits today)