Varna in varčna vožnja: prihaja mednarodni Eko reli

1. oktober, 2016

<![CDATA[Društvo Planet Zemlja letos organizira že šesti Eko reli, katerega osnovni namen je ozavestiti uporabnike osebnih vozil, da sta varna in varčna vožnja tudi manj obremenjujoči za okolje, pri čemer je izrednega pomena tudi tehnika vožnje.

Šesti Eko reli bo v soboto, 8. oktobra, start bo v zeleni prestolnici Evrope 2016, Ljubljani, cilj pa v Krajinskem parku Strunjan.

"Obe lokaciji sta prepoznani kot okolju in ljudem prijazni, zato verjamemo, da bo dogodek tudi letos polno uspel in v javnost ponesel spoznanje, da je varna vožnja tudi varčna, predvsem pa Planetu Zemlja bolj prijazna,” pravijo na društvu Planet Zemlja.
Do starta trase z vozili EURBAN, zmagovalec prejme zastavo ‘Zeleni odtis’
Udeležence bo na pot pospremil župan Zelene prestolnice Evrope 2016 – Ljubljane, Zoran Janković, za poseben start dogodka pa bo poskrbelo JP Ljubljanski potniški promet, ki bo udeležence popeljalo z vozili EURBAN na parkirišče P+R Barje. Tu bodo sedli v vozila, s katerimi se bodo preizkusili na trasi Eko relija.

Zmagovalna ekipa Delfin s podžupanjo, Jožetom Juršo in ustanovnim članom društva Planet Zemlja Vilijem Grdadolnikom (Foto: Društvo Planet Zemlja)
Zmagovalna ekipa Delfin s podžupanjo, Jožetom Juršo in ustanovnim članom društva Planet Zemlja Vilijem Grdadolnikom
(Foto: Društvo Planet Zemlja)

V ekipah bodo med drugim sedeli mnogi zanimivi gostje, kot povedo organizatorji, bodo zraven predstavniki Francoskega in Angleškega Veleposlaništva, pa zdaj že veterana projekta dr. Henrik Gjerkeš in Brane Küzmič, sopranistka Alenka Gotar, predstavniki Javne agencije RS za varnost v prometu in mnogi drugi.

Irena Mraz, predsednica društva Planet Zemlja, je ob tem povedala: »Z Eko relijem želimo javnost ozavestiti, da je vožnja po cestno-prometnih predpisih in s prilagojeno tehniko bistveno bolj varna, varčna in s tem tudi okolju bolj prijazna.«

Na cilju bo udeležence pozdravil direktor Krajinskega parka Strunjan, mag. Marko Starman, nato pa se bodo ti odpravili na školjčišče. Tiste, ki jim bo uspela najbolj zelena vožnja, čakajo priznanja in nagrade, zmagovalno vozilo pa prejme tudi prehodno zastavo Ministrstva za okolje in prostor ‘Zeleni odtis’.
 ]]>

(Visited 5 times, 1 visits today)