V URI – Soča so ob pridobitvi dveh novih pomembnih naprav za otroke na rehabilitacji priredili Dan za boljši korak

11. junija, 2017
Foto: Skupina SIJ

Na otroškem oddelku URI – Soča so ponovno priredili Dan za boljši korak –  dan, ki ga pacienti in zaposleni na oddelku namenjajo obeležitvi pridobitve dveh pomembnih novih naprav, ki bosta pripomogli k učinkovitejši rehabilitaciji otrok. Nakup naprav so omogočili v Skupini SIJ, z novo donacijo, tokrat v vrednosti 42.000 evrov.

 10-letni Matic je pogumno preizkusil Innowalker (Foto: Skupina SIJ)

10-letni Matic je pogumno preizkusil Innowalker (Foto: Skupina SIJ)

Prva naprava za motorizirano ponavljanje korakov gibanja v pokončnem položaju Innowalk Pro Medium je namenjena za vajo hoje. Primerna je za rehabilitacijo večjih otrok, katerih hoja je otežena, šibka ali je sami ne zmorejo. Poleg tega so z donacijo Skupine SIJ otroci dobili tudi novo napravo za respiratorno fizioterapijo – izkašljevalnik. Koristen je zlasti za otroke z najtežjimi okvarami, ki se sami ne gibljejo, pretežno ležijo ali podprto sedijo, dihajo plitko in se ne morejo izkašljati. Obe napravi so na ta dan predali v uporabo URI – Soča. Zaposleni na otroškem oddelku so skupaj z otroki predstavili tudi njuno uporabo.

Na pikniku tudi znani športniki

Ker gre za pomemben in vesel dogodek, so svoje korake k še bolj samostojnemu življenju pacienti iz otroškega oddelka krepili tudi na pikniku na vrtu otroškega oddelka skozi druženje, skupno pripravo hrane ter preizkušanje pravih športnih korakov.

Pri tem so se jim pridružili gimnastičarja Mitja Petkovšek in Saša Bertoncelj, atletinja Maja Mihalinec, rokometašica Anja Frešer ter zaposleni iz otroškega oddelka URI – Soča in predstavniki Skupine SIJ. Otrokom na rehabilitaciji so naši uspešni športniki skozi igro in skupne zabavne preizkuse predstavljali, kako delati še bolj trdne korake. Otroci pa so spoznavali, koliko truda in volje je potrebno vložiti v uspeh. Pri tem so streljali na gol in v cilj metali male rakete Vortex. Hkrati so se spoprijeli tudi s koraki, ki jih mora vsak od nas opravljati pri vsakodnevnih opravilih in ki prav tako zahtevajo veliko volje in spretnosti. Sami so pripravili sadna nabodala in zelenjavo za piknik ter s tem delali korake v večji samostojnosti.

Vir: Skupina SIJ

(Visited 11 times, 1 visits today)