V soboto v Ljubljani Fairtrade piknik – ob dnevu pravične trgovine

11. maja, 2017
Foto: Pravična trgovina Slovenija

Fairtrade piknik bo 13. maja, na svetovni dan pravične trgovine, v parku Tivoli v Ljubljani (na travniku ob Čolnarni). Na njem bodo sodelovale vse organizacije in institucije ter podporniki in simpatizerji pravične trgovine, s katerimi sodeluje Pravična trgovina Slovenija.

Pestro in pravično dogajanje

Pripravljajo nekaj aktivnosti za otroke, deljenje uporabnih znanj, možnost pogovora z različnimi strokovnjaki. Z obiskovalci, ki bodo oblečeni v oblačila iz pravične trgovine, rabljena in predelana oblačila bodo pripravili modno revijo, pospremljeno z glasbo. Svojo etično garderobo bomo lahko tudi osvežili na izmenjevalnici oblačil, otroci bodo lahko podarili in zamenjali igrače, izkusili bomo lahko tudi veščine pletenja s certificirano volno.

“Seveda ne bodo manjkale tudi dobrote narejene po načelih pravične trgovine, sami pa si bomo lahko pripravili tudi svoj napitek na Smoothie bike-u. Boljši kuharji med nami pa bodo iz sestavin iz pravične trgovine in takšnih, ki so pridelane lokalno in ekološko pripravili nekaj dobrot za tekmovanje PraviLNO pečeno, ki ga bosta med drugim ocenjevala tudi Tomaž Sršen in Bine Volčič,” dodajajo organizatorji.

Letos poteka praznovanje v znamenju poziva posamezniku, naj postane glasnik sprememb in tudi sam naredi nekaj, da bi povečali zavedanje o odgovornem delovanju vsakega izmed nas. 

Svetovni dan pravične trgovine

Svetovni dan pravične trgovine je namenjen ozaveščanju, da moramo za spremembe v svetu poskrbeti sami. “Vsakdo med nami lahko vstopi v igro za spremembe v tradicionalni mednarodni trgovini in podpre drugačen način trgovanja in potrošnje. Način, ki v središče postavlja človeka – pridelovalca kave iz Mehike, rezbarja iz Kameruna ali obiskovalca pravične trgovine iz Slovenije. Ker verjamemo, da lahko vsakdo med nami obrne hrbet starim navadam in jih zamenja s spoštljivim odnosom do kmetov in obrtnikov iz gospodarsko zapostavljenih držav Afrike, Azije in Latinske Amerike, pa tudi Slovenije in ker verjamemo, da je skrajni čas, da zavrnemo krivično in kupujemo pravično, tudi mi praznujemo Svetovni dan pravične trgovine,” povedo na Pravični trgovini Slovenija.

 

Več na FB:pravicna.trgovina/

(Visited 7 times, 1 visits today)