V soboto ‘Mobilni kot ptice’ – opazovanje ptic in narave na kolesarskem izletu

24. avgusta, 2017

V soboto Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije organizira voden izlet s kolesom in peš po Krajinskem parku Tivoli, Rožniku in Šišenskem hribu. Izlet bo potekal pod strokovnim vodstvom ornitologa in kolesarskega vodnika.

Mobilni kot ptice je skupni projekt Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Slovenske kolesarske mreže, združenja kolesarskih pobud Slovenije in hkrati sinonim za trajnostno mobilnost na prostočasnih izletih v naravo. “Naš namen je spodbujati obiskovanje naše narave na trajnosten način, ki ji na kumulativni ravni ne prinaša nepopravljive škode. Pridružite se našim aktivnostim na vodenih izletih, sodelujte v nagradni igri in tudi vi postanite – mobilni kot ptice!” vabijo organizatorji.

mobilnikotptice

S kolesom in peš, do bajerjev in mokrišč …

Z izhodišča se bomo odpravili proti ljubljanskemu parku Tivoli, od koder bomo sledili poti do Koseškega bajerja. Tam bomo parkirali in priklenili kolesa, ter se peš podali po učni poti okrog bajerja. Na območju Malega Rožnika in Mosteca si bomo ob povratku ogledali značilna mokrišča. Sledil bo povratek v Tivoli, kjer bomo priklenili kolesa pred kopališčem in se peš odpravili v Tičistan. Ptice bomo tako opazovali med sprehodoma okrog Koseškega bajerja ter v Tičistanu, med potjo pa odvisno od priložnosti. Izlet bomo sklenili na izhodiščni točni pri spomeniku Rudolfu Maistru.

Izleti se nadaljujejo tudi septembra

Mobilni kot ptice – prihajajoči kolesarski izlete na izbrana območja in skupno odkrivanje narave na naravi prijazen način:

  • Ptujsko jezero in NR Ormoške lagune, 10. september
  • Cerkniško jezero, 17. september
  • Strunjanske soline, 23. september
  • Šaleška jezera, 24. september

Vir: ptice.si


Več na FB strani dogodka Mobilni kot ptice.

(Visited 7 times, 1 visits today)