LOGO_LUPA_web

V soboto bo v Padni Praznik olja in bledeža

24. april, 2019
foto: Jaka Ivančič

Konec tedna bo ponudil čudovito priložnost za odkrivanje piranskega podeželja. Osmi Praznik olja in bledeža v Padni bo poleg pristnih vaških doživetij prinesel tudi veliko odlične kulinarike, priložnosti za rekreacijo ter obilico zabave z nastopom Bruna in Giordana ter koncertom Fritul in Prifarskih muzikantov.

Konec tedna bo v Padni potekal osmi Praznik olja in bledeža. Vaščani bodo odprli svoja dvorišča in ponudili domače jedi, obiskali pa boste lahko tudi tržnico avtohtonih sort oljčnega olja in domačih proizvodov Feel & Taste. Med tradicionalnimi istrskimi jedmi bodo kraljevale kulinarične mojstrovine iz bledeža, kot v teh krajih pravijo blitvi. Obiskovalci bodo lahko tudi glasovali za najboljšo blitvino jed, zmagovalec pa bo razglašen v nedeljo zvečer. Na voljo bodo degustacijski kuponi po en evro, in sicer v paketih po pet in po deset kuponov. Ob nakupu večjega paketa bodo obiskovalci prejeli tudi manjše darilo, spominček na Padno.

Glasbeno, zabavno in ustvarjalno

Prireditev se bo pričela v soboto, 27. aprila, ob 11. uri s slavnostnim odprtjem praznika ob spremljavi KD Šavrini in anka Šavrinke ter pihalnega orkestra iz Buj. Tudi v nedeljo bo v Padni živahno. Poleg kulinaričnih užitkov bo program ponudil tudi veliko priložnosti za smeh in zabavo.  Oba dneva bodo ob 14. uri organizirane otroške ustvarjalne delavnice z Ingrid Grižon, ob 15. uri pa se bodo obiskovalci lahko podali na voden ogled Padne in njenih skritih kotičkov. Praznik bo ponudil tudi lepo priložnost za pohod ali kolesarski izlet s slikovitimi razgledi po okoliških gričih. V soboto bo organiziranspomladanski pohod za družine in rekreativce iz Padne v Novo vas, v nedeljo pa kolesarski izlet z električnimi kolesi do Krkavč (obvezna je predhodna prijava v TIC Portorož, tel: 05 674 22 20 ali mail: ticpo@portoroz.si). Tako pohodnike kot kolesarje bo ob zaključku izleta v Padni čakala topla malica.

Vse aktivnosti, predstave in koncerti bodo brezplačni. V času praznika bodo organizirani brezplačni avtobusni prevozi na relaciji Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna. Urnik odhodov avtobusa iz Pirana v soboto in nedeljo: ob 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 in 19.00. Zadnji odhod iz Padne bo ob 22. uri.

 

Vir: portoroz.si

 

Prireditev je sofinancirana v okviru projekta RIVIERA4SEASONS2, ki se izvaja v okviru Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

(Visited 6 times, 1 visits today)