V Kranjski Gori svetovno prvenstvo smučarjev invalidov

18. januar, 2019
Foto: Bogdy Kladnik, zsis.si

Kranjska Gora in Sella Nevea bosta med 20. januarjem in 1. februarjem gostili svetovno prvenstvo v alpskem smučanju za športnice in športnike invalide. Otvoritev bo jutri v Alpski vasici v centru Kranjske Gore, kjer bo na sporedu parada vseh udeležencev svetovnega prvenstva.

Žal pa bo med gledalci, kot so sporočili z Zveze za šport invalidov Slovenije, naš smučar 18-letni Jernej Slivnik: “Po zadnjem pregledu v jeseniški bolnišnici je jasno, da je poškodba desne rame prehuda, da bi dovoljevala nastop na domačem svetovnem prvenstvu”.

Jernej Slivnik je pred tekmovanji povedal, da je vesel, da Slovenija gosti svetovno prvenstvo: “To je bila zame vsako jutro nova motivacija za trening. Izvrstno sem pripravljen, samozavesti mi ne manjka.”

Največje tekmovanje med paraolimpijskimi igrami

Roman Jakič, Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je dodal: »Verjamem, da se bomo hitro zavedali, kako pomembno in odmevno tekmovanje gosti Slovenija. Gre za največje tekmovanje med paraolimpijskimi igrami. Vesel sem, ker bomo uspeli tekmovanje organizirati skupaj z italijanskim partnerjem. Prepričan sem, da bomo tekmovanje izvedli na visoki ravni.«

V Podkorenu bodo na sporedu tekme tehničnih panog (slalom in veleslalom), v italijanskem smučarskem centru Sella Nevea pa smuk, superkombinacija in superveleslalom. Skupno pričakujejo nastop 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 držav.

 

Vir: HIT Alpinea, STO, Paraolimpijski komite

(Visited 9 times, 1 visits today)