V Domu Trenta bodo jutri odprli raziskovalni laboratorij za varstvo narave

19. september, 2017
Foto: Alen Kosmač, Sidarta, vir: STO

Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Javni zavod Triglavski narodni park sta ob sodelovanju s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani v prostorih Informacijsko izobraževalnega središča Triglavskega narodnega parka Doma Trenta vzpostavila manjši raziskovalni laboratorij. Otvoritev bo jutri.

Laboratorij v Trenti bo del naravoslovne postaje za raziskavo okolja s poudarkom na varstvu narave in ekologiji rastlin. Naravoslovna postaja bo vključena v program Zveze za tehnično kulturo Slovenije Gibanje znanost mladini, ki podpira programe za zgodnje uvajanje otrok in mladine v znanost in raziskovalno dejavnost. V jesenskem času in med prvomajskimi počitnicami v Trenti že več let poteka Biološki raziskovalni tabor za mlajše osnovnošolce, kjer bodo v prihodnje pri svojem delu lahko uporabili tudi novi laboratorij.

Dom Trenta (Foto: Boris Pretnar, vir: STO)
Dom Trenta (Foto: Boris Pretnar, vir: STO)

Z uporabo naravoslovne postaje bodo nadgrajeni številni izobraževalni programi in delavnice v Informacijskem izobraževalnem središču TNP Dom Trenta. Naravoslovna postaja je tudi pridobitev za osnovne in srednje šole ter zainteresirane skupine na področju raziskovalne in naravovarstvene dejavnosti

Ker se naravoslovna postaja nahaja v izjemnem okolju doline Trente, v osrčju Triglavskega narodnega parka, bo lahko njen potencial še bolje izkoriščen za ozaveščanje mladih. Bistveno bo pripomogla k  povečanju njihovega znanja s področja naravoslovja in naravovarstva.

Vir: TNP

(Visited 6 times, 1 visits today)