Užitna ‘plastenka’ Ohoo – voda, ki jo pojemo skupaj z embalažo!

29. julij, 2017
Foto: www.skippingrockslab.com

Ooho! je užitna ‘plastenka’ za vodo v obliki krogle. Skipping Rocks Lab je to posebno embalažo testiral v svojih londonskih laboratorijih in sedaj je pripravljena za tržišče. Izum, ki je videti kot prozoren vodni balonček, ki ga držimo v roki, se zdi, kot bi prihajal iz prihodnosti, vendar ne bo dolgo, ko bo morda nekoč v celoti zamenjal plastenke in tako prispeval k zmanjšanju onesnaževanja.

Trajnostna embalaža prihodnosti

Trenutne plastenke močno onesnažujejo okolje in svojo pot pogosto končajo v morju, kjer plavajo tudi več let. Vodo iz plastenke popijemo v nekaj minutah, posledice njene embalaže pa dolgoročno plačujemo. Z Ohoo! bomo lahko pili, ne da bi ob tem proizvajali odpadke. Trajnostna embalaža je alternativa plastenkam in plastičnim kozarcem je izdelana iz morskih alg in je popolnoma biološko razgradljiva in tako naravna, da bi jo lahko celo jedli.

Užiten mehurček primeren tudi za druge pijače

Velikost ‘plastenke’ vodnega mehurčka je 250 ml, ravno prav, da se se odžejamo, vanjo pa lahko poleg vode nalijemo katerokoli pijačo, celo alkohol. Ohoo! ima številne prednosti. V celoti je izdelan iz alg, biološko se razgradi v štirih do šestih tednih, je užiten, lahko se mu dodajajo barve in okusi, vedno je svež, vsebuje petkrat manj ogljikovega dioksida in devetkrat manj energije v primerjavi s PET plastenkami ter je veliko cenejši od navadnih plastenk.
Vir: www.greenme.it, www.skippingrockslab.com

(Visited 8 times, 1 visits today)