Uspešno izvedena Drobtinica 2018

26. oktober, 2018

V Sloveniji še vedno preveč otrok trpi zaradi posledic revščine, ki v njih povzroča materialno in socialno stisko. “Na Rdečem križu Slovenije se zavedamo, da so otroci ena izmed najranljivejših skupin, zato smo za tiste, ki živijo v socialno šibkejših okoljih, tudi letos organizirali humanitarno akcijo Drobtinica. Sredstva so zbirali lokalni prostovoljci, namenjena pa bodo osnovnošolskim otrokom iz okolij, v katerih je Drobtinica potekala,” so sporočili z Rdečega križa Slovenije.

Akcija je potekala cel oktober, v njej pa je sodelovalo 1499 prostovoljcev različnih generacij, iz različnih območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Na stojnicah so, v zameno za finančne prispevke mimoidočih, ponujali kruh in pekovske izdelke ter številne doma pripravljene dobrote, značilne za določeno lokalno okolje. Tako je bilo na kar 168 stojnicah moč najti domač kruh, pecivo, piškote, marmelade, med in vloženo zelenjavo.

Akcijo je uspešno izvedlo 43 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije: Ajdovščina, Cerknica-Loška dolina-Bloke, Črnomelj, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Grosuplje, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kočevje, Koper, Kranj, Lenart, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Metlika, Mozirje-Zgornja Savinjska dolina, Murska Sobota, Novo mesto, Ormož, Postojna-Pivka, Piran, Ptuj, Radlje ob Dravi, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Tržič, Velenje, Zagorje ob Savi in Žalec.

V letošnji Drobtinici so območna združenja Rdečega križa Slovenije skupaj zbrala 79.206 evrov. “Poleg zbrane finančne pomoči, ki jo bodo deležni socialno ogroženi osnovnošolski otroci, je akcija pripomogla k povezovanju, druženju generacij, spodbujanju prostovoljstva ter krepitvi medsebojne pomoči in solidarnosti v lokalnem okolju,” še povedo na RKS in se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem sodelujočim.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)