Trojna slovenska zmaga za športne plezalke na svetovnem prvenstvu

9. november, 2016

<![CDATA[Slovenija danes praznuje na Kitajskem, saj so mlade športne plezalke pometle s konkurenco na mladinskem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju Guangzhou 2016. V kadetski konkurenci do 18 let je naslov mladinske svetovne prvakinje ubranila Janja Garnbret, tudi aktualna članska svetovna prvakinja, srebro si je priplezala Mia Krampl, bron pa Vita Lukan.
Neverjeten uspeh sta dopolnila Luka Potočar, četrti med starejšimi dečki, in Tjaša Slemenšek, peta med kadetinjami. Tekmovalce v prihodnjih dneh čaka še balvanski del mladinskega svetovnega prvenstva; za najuspešnejše mladince bomo lahko navijali tudi na domačih tleh, 26. in 27. novembra na finalni članski tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kranju.

"Neverjetno, da sem že tretjič zapored postala mladinska svetovna prvakinja. Zelo sem zadovoljna s svojim plezanjem v vseh krogih. Še bolj pa sem vesela, da sem stala na stopničkah skupaj z Mio in Vito,” se je nove lovorike razveselila 17-letna Korošica Janja Garnbret, ki bo na Kitajskem branila tudi lanski naslov mladinske prvakinje v balvanih.

Na Kitajskem, v kraju Guangzhou, se je 7. novembra začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se vse do 13. novembra v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju meri 880 mladih plezalcev iz 41 držav, tudi devet članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba.]]>

(Visited 4 times, 1 visits today)