Trije vrhunski chefi pripravljajo Našo super večerjo

13. september, 2017
Foto: Uroš Štefelin, osebni arhiv

Trije vrhunski slovenski chefi, Tanja Pintarič iz Gostilne Rajh, Roberto Gregorčič iz Oštarije in Uroš Štefelin iz Vile Podvin, bodo z namenom spodbujanja uporabe in nakupovanja živil z zaščitnim znakom “izbrana kakovost- Slovenija” za srečne nagrajence 14., 15. in 16. septembra v Bakovcih, Dolenjskih Toplicah in Podvinu pripravili “Našo super večerjo”. Ta bo, kot pravijo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, polna kulinaričnih mojstrovin, narejenih iz živil z zaščitnim znakom “izbrana kakovost- Slovenija”.

Promocija mleka in mesa

Chefi so se z namenom spodbujanja uporabe in nakupovanja lokalno pridelane in predelane hrane  pridružili promocijski kampanji “Naša super hrana”, konkretneje, večanju prepoznavnosti zaščitnega znaka “izbrana kakovost- Slovenija”, ki ga trenutno najdemo na mleku in mlečnih izdelkih ter na govejem in perutninskem mesu. Nosilec kampanje “Naša super hrana” je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju  s pridelovalci in predelovalci mleka ter govejega in perutninskega mesa.

Prikaz prednosti zaščitnega znaka v kulinariki

Zaščitni znak “izbrana kakovost- Slovenija” potrošniku zagotavlja, da je bil kmetijski pridelek oziroma živilo pridelano, predelano oziroma rejeno v Sloveniji, da je višje kakovosti in da je bilo dodatno kontrolirano s strani certifikacijskih organov. Vsega naštetega hkrati ne zagotavlja noben drug zaščitni znak na tržišču.

»Najboljši način za prepričljiv prikaz vseh prednosti, ki jih zagotavlja zaščitni znak “izbrana kakovost- Slovenija”,  je seveda kulinarika. Lahko rečemo, da živilo dobi osebnost šele, ko iz njega naredimo jed in jo postavimo na krožnik. Če ta nastane pod kuhalnico svetovno znanih kuharskih mojstrov, je učinek še toliko boljši,« svojo odločitev, zakaj so k promociji povabili svetovno znane chefe, pojasnjuje Janja Kokolj Prošek z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vir: MKGP

(Visited 3 times, 1 visits today)