TeleStiki – slovenska tehnologija za izboljšanje kakovosti življenja starejših

21. februarja, 2017

TeleStiki so naprava, ki starejšim in njihovim skrbnikom ali prijateljem pomaga pri zagotavljanju kakovosti življenja doma. Visokotehnološka naprava zaznava padce, neredno prehranjevanje, aktivnosti v kopalnici in neredno jemanje zdravil, hkrati pa ne vključuje video nadzora.

Zagotavljanje kakovosti življenja brez video nadzora

S pomočjo senzorične tehnologije in mobilne aplikacije svojci, skrbniki ali prijatelji nadzorujejo različne aktivnosti starejših, ki so posebej pereče v primeru diagnoz demence, Alzheimerjeve bolezni ali kroničnih boleznih. Tehnologija je razvita z namenom spoštovanja dostojanstva starejših, zato ne vključuje video nadzora. TeleStiki zapolnjujejo vrzel med tehnologijo za pametni dom in sistemi alarmiranja pri odstopanjih aktivnosti starejših.

Senzorska platforma posebej prilagojena starejšim

TeleStiki
Foto: Smart Com

TeleStiki so plod petletnega razvoja, senzorska platforma in senzorji pa za delovanje ne potrebujejo internetnega priključka. Nemoteno povezavo zagotavlja mobilno omrežje, napake, kot so izpad omrežja, nepravilna uporaba ali izpraznitev baterije, pa sistem sporoči skrbnikom. Storitev je primerna za vsak dom, enostavnost in dostopnost uporabe omogoča mobilna aplikacija, prilagojena za android ali iOS pametne telefone. Sistem bodo razvijali še naprej in sčasoma dodali nove funkcije.

Vir: Smart Com

(Visited 8 times, 1 visits today)