Ta vikend znova Active Koper

13. junij, 2017
Foto: activekoper.si

V soboto, 17. junija, bo v Kopru znova zaživel lani poleti premierno zagnan in v javnosti odlično sprejet projekt parka vodnih športov in aktivnosti Active Koper, ki letos prinaša tudi nekaj novosti. Park bo obratoval od 17. junija do 24. septembra, letošnja novost pa je tudi spremenjena lokacija, in sicer letos se Active Koper seli na kopališče v Žusterno, s čimer bo poletno dogajanje na območju obale med Koprom in Izolo še bolj pestro in zanimivo.

Vodni športi na enem mestu

Projekt parka vodnih športov in aktivnosti ACTIVE KOPER je Mestna občina Koper v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in številnimi športnimi društvi ter organizacijami premierno zagnala lani poleti. Nov turistični produkt, ki je na enem mestu združil ponudbo vodnih aktivnosti in športov, kot so kajak, windsurf, vožnja s pedalini, jadranje, potapljanje in številne druge morske radosti, je naletel na odličen odziv tako med domačini kot tudi turisti in obiskovalci z drugih koncev naše države, pa tudi z območja hrvaške Istre in Furlanije Julijske krajine.

Tudi zato so se v Mestni občini Koper odločili, da s projektom nadaljujejo tudi letos poleti in ga glede na lanskoletne izkušnje še nadgradijo. Tako bo vse ljubitelje morskih aktivnosti zagotovo razveselila novica, da bo Active Koper letos začel obratovati že prihodnjo soboto, 17. junija, v parku Active Koper pa se boste lahko zabavali vse do nedelje 24. septembra.

In medtem ko bo junija in septembra park vodnih športov in aktivnosti Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, pa bo v juliju in avgustu – za razliko od lanskega leta – deloval vse dni v tednu. Letošnja novost bo tudi sprememba lokacije, saj se Active Koper, tudi zaradi napovedanih del ob Semedelski promenadi, z lanskoletne lokacije, v sodelovanju z Javnim zavodom za šport in mladino Mestne občine Koper, seli na kopališče v Žusterno, s čimer bo poletno dogajanje na območju obale med Koprom in Izolo še bolj pestro in zanimivo.

Vir: MO Koper

(Visited 5 times, 1 visits today)