Ta vikend v Ljubljani in Mariboru sprehod po sledeh podnebnih sprememb

21. septembra, 2016

<![CDATA[Ljubljana in Maribor postajata vse toplejši mesti. Kaj to pomeni za vsakodnevno življenje njenih prebivalcev, zlasti v poletnih mesecih?
Prostovoljci Greenpeacea v Sloveniji nas bodo 24. in 25. septembra popeljali na malce drugačen sprehod skozi Ljubljano in Maribor. “Ustavili se bomo na nekaterih znanih mestnih lokacijah, jih pogledali in jih tudi občutili – skozi perspektivo dvigajoče temperature,” pravijo na Greenpeace Slovenija. 
Predstavili bodo tudi zadnje informacije o tem, kako sta se mesti že ogreli, katere lokacije v mestih so še posebej ‘vroče’, kako podnebne spremembe načenjajo naše zdravje, kakšno ‘nevidno’ vrednost imajo drevesa v Tivoliju in Magdalenskem parku, kako se spreminja tudi gozd na Rožniku, in kaj ima pri vsem tem energetika.
Ljubljana:
V Ljubljani se bomo srečali 24.9. ob 13h na Trgu Republike. Pot bomo nadaljevali do obronka parka Tivoli, nato stopili do Slovenske ceste, ter z avtobusom do Termoelektrarne Toplarne Ljubljana. Nato se bomo vrnili v center in pot zaključili v okolici pisarne Greenpeaca (Krakovo/Trnovo).
Maribor:
V Mariboru bomo sprehod začeli 25.9. ob 13h na Trgu Leona Štuklja, nadaljevali pot do Glavnega trga, prek Drave do Magdalenskega parka, sprehod pa bomo zaključili pri študenstem domu Quadro.


Oba potepa bosta trajala približno dve uri, udeležba je brezplačna, organizator pa zbira prijave na email: info.si@greenpeace.org
]]>

(Visited 4 times, 1 visits today)