LOGO_LUPA_web

Ta konec tedna praznuje vrtnica Portorož

1. junij, 2017
Foto: Turistično združenje Portorož g.i.z.

Ta konec tedna se bodo v portoroškem rožnem vrtu predstavljali ponudniki cvetja in kulinaričnih dobrot, naprodaj bodo sadike vrtnice Portorož, pester program pa bo med drugim ponudil modno revijo »Zlata vrtnica Portoroža 2017«, voden ogled portoroških parkov, otroške delavnice, cvetlični cirkus in koncert Marine Mårtensson. V soboto bo Anika Horvat posadila Vrtnico slavnih.

Šesti Dnevi vrtnic in zdravih okusov

Dnevi vrtnic in zdravih okusov bodo potekali že šestič. Dogajanje v rožnem vrtu se bo pričelo v petek ob 10. uri z odprtjem stojnic s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic, kulinarike in izdelkov domače obrti ter razstave likovnega društva Vrtnica. Naprodaj bodo sadike vrtnice Portorož, osebje LifeClass hotels & spa bo pripravilo okusne sladice in zdrave napitke, okusiti pa bo mogoče tudi različna rosè vina iz vinskih kleti Kmetija Mahnič, Vina Steras, Vina Bordon, Domačija Ražman, Ekološka kmetija Plahuta in Vina Montis & Eko Laura. V ponudbi ne bo manjkalo tudi domačih slaščic, na voljo bodo izdelki Piranskih solin, naravna kozmetika iz vrtnic in cvetlični parfumi.

Vrtnica Portorož

Foto: Turistično združenje Portorož g.i.z.
Foto: Turistično združenje Portorož g.i.z.

Turistično združenje Portorož je leta 2012 registriralo vrtnico z imenom Portorož. “Žlahtnitelj vrtnice Portorož je Thomas Proll iz nemške žlahtniteljske hiše Kordes. Gre za eno največjih in najbolj znanih evropskih podjetij na tem področju. Vsako leto naredijo približno 400.000 poskusov, iz česar pa nastane le šest ali sedem novih sort vrtnic primernih za sajenje,” pojasnjujejo na TZ Portorož.

Vrtnica se prodaja po vseh evropskih državah in v Rusiji, največ pa jih prodajo v Nemčiji. Kupce še posebej navdušuje posebna barva cvetov vrtnice Portorož in izjemno zdravje sorte. Na etiketi vrtnice je tudi portoroški logotip, ki kupcem sporoča, od kod izvira njeno ime.

Vrtnica Portorož je pokončno rastoča floribunda oz. mnogocvetna vrtnica s cvetovi v šopih. Višina rasti, ki jo doseže, je okoli 60-80 cm. Je zdrave rasti s poudarjenim lepim temno zelenim listjem. Primerna je za sajenje v skupinah s polnim cvetenjem ali kot samostojen grm. Njeni cvetovi so žareče oranžne barve, ki s cvetenjem počasi spreminjajo barvo v rumeno in natov  bledo rožnato.

Vir: portoroz.si

(Visited 10 times, 1 visits today)