Svetovni dan čebel od zdaj tudi na spletu

11. marca, 2017

»Ni druge države na svetu, kjer bi bil vsak dvestoti prebivalec čebelar, ta država je Slovenija,« je ob začetku 4. Mednarodne konference čebelarskih organizacij, ki jo je danes na celjskem sejmišču pripravila Čebelarska zveza Slovenije, dejal minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan.

Minister je danes uradno predstavil novo spletno stran Svetovni dan čebel.

Če te ni na spletu, te ni nikjer

»V čast mi je, da lahko z vami, najbolj zaslužnimi za ohranjanje čebel, danes obeležim še en prelomni dogodek, ki sicer ne poteka v tem, ampak vzporednem svetu. Mladi pravijo, da če te ni tam, te ni nikjer. Gre še za en projekt partnerstva države in civilne družbe, kjer smo vzpostavili posebno spletno mesto. Tam zbiramo in ponujamo celovite interaktivne in večplastne informacije o svetovnem dnevu čebel in napredku prizadevanj za njegovo razglasitev,« je ob predstavitvi povedal Židan.

Foto: Celjski sejem d.d.
Foto: Celjski sejem d.d.

Novo spletno mesto www.worldbeeday.org je namenjeno najširši javnosti in predstavlja ključne informacije o pobudi Slovenije za razglasitev 20. maja za Svetovni dan čebel, preko povezav pa so dostopne podrobnejše informacije. Ko bo svetovni dan čebel razglašen, bodo lahko čebelarske organizacije po svetu na spletno stran poljubno dodajale dogodke in z drugimi državami delile svojo vizijo v čebelarstvu.

Jutri se začenja ApiSlovenija

Na celjskem sejmišču bo od jutri, ko se začenja 40. ApiSlovenija, na ogled še ena virtualna novost povezana s čebelami. Namreč interaktivni paviljon Čebelji svet, kjer se bodo lahko obiskovalci skozi virtualno resničnost poučili o življenju čebel in spoznavali lepote Slovenije.

(Visited 7 times, 1 visits today)