Svet FAO potrdil slovensko pobudo za svetodni dan čebel

6. decembra, 2016

<![CDATA[V Rimu te dni poteka 155. zasedanje Sveta FAO, kjer je bila prvi dan zasedanja med točkami obravnavana in potrjena tudi slovenska pobuda o razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel. Kot sporočajo z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, bo zasedanje zaključeno v petek, 9. decembra, s potrditvijo poročila.

Naslednji,  zaključni korak v 2017

Po potrditvi na Svetu FAO bo pobuda predložena za obravnavo na naslednjem, 40. zasedanju Konference FAO, julija 2017. To bo zaključni korak v okviru FAO, kjer pričakujemo končno potrditev resolucije in odločitev, da se resolucija predloži v obravnavo in sprejem na generalno skupščino OZN v New Yorku. Obravnava na pristojnem odboru in generalni skupščini OZN v New Yorku je predvidena v drugi polovici leta 2017.
Pobuda za svetovni dan čebel po besedah Ministrstva že prispeva k prepoznavnosti Slovenije na svetovni ravni, številne države namreč že izražajo interes po krepitvi sodelovanja na področju čebelarstva, to pa prinaša priložnosti tudi za turizem in ostale sektorje gospodarstva.
 
Vir: MKGP]]>

(Visited 14 times, 1 visits today)