Srečanje Slovenskega foruma za socialno podjetništvo

6. februar, 2017

Združenje Slovenski forum za socialno podjetništvo je 1. februarja v Mariboru organiziralo srečanje, ki se ga je udeležilo več kot 70 socialnih podjetnikov. Na srečanju, katerega glavni namen je bilo medsebojno spoznavanje, so predstavili najpomembnejše novosti iz socialnega podjetništva, vse od pridobivanja sredstev do vrhunske podjetniške podpore.

Foto: Forum socialnega podjetništva
Foto: Forum socialnega podjetništva

Določitev novih ciljev socialnega podjetništva

“Forum socialnega podjetništva je v fazi preporoda, potrebno je premisliti poslanstvo, cilje in organiziranost foruma,” je povedala Mojca Žganec Metelko, generalna sekretarka foruma. Na srečanju so predstavili osnutek novih ciljev, ki segajo od oblikovanja spletne platforme oz. tržnice znanj, vzpostavljanja mentorskih povezav, vse do oblikovanja “business clusters” znotraj združenja po posameznih področjih.

Ena izmed novih aktivnosti foruma bo tudi pospeševalnik za socialna podjetja, “Unreasonable labs”, ki ga bo forum soustanovil skupaj z Ustvarjalnikom. Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, je poudaril pomen združevanja socialnih podjetij, ki niso le pomemben sogovornik z vlado, temveč tudi predstavnik slovenske ekonomije navzven z velikim potencialom za mednarodno sodelovanje.

Iz teorije v prakso

Foto: Forum socialnega podjetništva
Foto: Forum socialnega podjetništva

Na srečanju so izvedli tudi delavnico v šestih skupinah izzivov, in sicer iz področja marketinga, prodaje, svetovanja z lokalno skupnostjo, kadrovanja, mentorstva in marketinga. Člani so se razporedili po skupinah glede na to, katero področje jim predstavlja izziv in kje lahko ponudijo rešitev. Udeleženci so tako spoznali, kako pomembno je spoznavanje drugih socialnih podjetij in prenos znanja.

Leto 2016 je bilo za socialno podjetništvo izjemno uspešno, saj so na tem področju zabeležili 300 odstotno rast v primerjavi z letom 2015. Naslednji meetup bo konec februarja v Ljubljani.
Vir: Forum socialnega podjetništva

(Visited 8 times, 1 visits today)