Športne plezalke in plezalci pred balvansko preizkušnjo leta

17. avgust, 2017
Urh Čehovin, Jernej Kruder, Janja Garnbret, Mina Markovič, Katja Kadić, Gorazd Hren (foto Manca Čujež)

Na evropskem prvenstvu v Münchnu, ki bo hkrati sklepna tekma svetovnega pokala v balvanih, bo ta konec tedna Slovenijo zastopalo devet tekmovalk in tekmovalcev.

V boj za evropsko lovoriko iz slovenske reprezentance v športnem plezanju odhajajo tudi Janja Garnbret, trenutno tretja v skupnem seštevku SP 2017 v balvanih, Mina Markovič, evropska podprvakinja 2013 v balvanih in evropska podprvakinja 2017 v težavnosti, vse uspešnejša Katja Kadić z dvema letošnjima nastopoma v finalu SP, ter Jernej Kruder, svetovni podprvak 2014 v balvanih.

292 tekmovalcev iz 47 držav

Balvansko prvenstvo stare celine bo hkrati sklepna tekma svetovnega pokala 2017 v balvanih, ki bo 18. in 19. avgusta 2017 v Nemčiji okronala tako nove evropske prvake v balvanih in kombinaciji kot skupne zmagovalce svetovnega pokala v balvanih. Na balvanski preizkušnji leta se bo pomerilo rekordnih 292 tekmovalcev in tekmovalk iz 47 držav, od tega 175 fantov in 117 deklet, med njimi tudi devet članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Sobotni polfinale (ki bo hkrati finale evropskega prvenstva) ob 10. in finale ob 18. uri bo mogoče v živo spremljati prek spletne strani Mednarodne zveze za športno plezanje.

Slovenska reprezentanca

“Pri predstavitvi ekipe začenjam pri fantih, ki so številčno šibkejši: Jernej Kruder, Anže Peharc in Gregor Vezonik, žal pa bo Domen Škofic zaradi lažje poškodbe ostal doma. Pri dekletih smo se odločili za večjo ekipo in bomo poleg izkušenejšim – Janji Garnbret, Katji Kadič, Mini Markovič in Juliji Kruder – dali priložnost še kadetinjama, ki sta v zadnjem času odlično plezali v mladinski reprezentanci, Urški Repušič in Lani Skušek,” je na novinarski konferenci izbrano vrsto predstavil selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren

(Visited 11 times, 1 visits today)