Slovenski projekt med najboljšimi praksami EU za zdravo in trajnostno življenje

2. oktobra, 2018
foto: khnapato.si

Evropska komisija –  DG SATNE ali Generalni direktorat za zdravje in varno hrano ‘Health and Food Safety’, ki je odgovorna za EU politiko o varovanju zdravja v smeri prehrane, je projekt Kuhnapato ali ‘Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalen obrok’, uvrstila med najboljše prakse za zagotavljanje zdravega in trajnostnega načina življenja na ravni Evropske Unije.

Projekt je bil spoznan kot odličen zaradi svoje drugačnosti, motivacijskih pristopov in širine, ki mladostnikom omogočajo srkanje verodostojnih informacij in dolgoročnega ohranjanja le-teh, posredovanja osvojenih znanj mlajšim ter posrednega vpliva na ohranjanje dolgoročnega zdravja vseh ostalih javnosti.

“Omenjeno priznanje pa ob navdušenju in časti nalaga dodatno odgovornost, saj bomo projekt z namenom uvrstiti se na sam vrh, zagovarjali na konferenci z naslovom »People’s Food – Peolpe’s Health«, ki bo konec novembra na Dunaju z razlogom predsedovanja Avstrije EU. To bo ob enem priložnost seznaniti strokovno Evropo o našem delu ter morda prakso prenesti v druga okolja,” so ob tem povedali na projektu Kuhnapato, v Društvu Vesela kuhinja.

“Odgovornost nam narekuje, da se bomo tudi v prihodnjem šolskem letu potrudili biti učinkoviti, atraktivni, k sodelovanju pritegniti še več udeležencev in ‘zakuhati’ nepozabne zgodbe za vse nas – in vas,” so še poudarili.

 

Vir: kuhnapato.si

(Visited 8 times, 1 visits today)