Slovenski planinski muzej za Pobeg v bivak prejel častno Valvasorjevo priznanje

23. maj, 2017
Pobeg v bivak (Foto: Escape Room Enigmarium)

Slovenski planinski muzej – enota Gornjesavskega muzeja Jesenice, je prejel častno Valvasorjevo priznanje za leto 2016 za projekt Pobeg v bivak. Gre za prvo igrifikacijo v muzeju pri nas, ki ohranjenemu muzejskemu predmetu bivak II, katerega je muzeju poklonil Alpinistični odsek Planinskega društva Jesenice, dodaja novo, svojevrstno interpretacijo.

Foto: Slovenski planinski muzej
Foto: Slovenski planinski muzej

Igra doživetij v bivaku

“Ideja o postavitvi sobe pobega v muzeju se je porodila kustosinjama Slovenskega planinskega muzeja, Nataliji Štular in Elizabeti Gradnik. Kot direktorica in vodja projekta sem vanjo verjela, zato smo jo uvrstili v letni program,” je ob tem povedala direktorica in vodja projekta, Irena Lačen Benedičič.

Poiskali so strokovnjake s področja igrifikacije, ekipo Enigmarium©-a, ki je ustvarila poseben prostor doživetij. Izdelali so povsem novo igrivo pot doživetij, skozi katero z reševanjem nalog bežimo pred nevihto v varno zatočišče – bivak.

“Hvala vsem, ki ste upali sanjati z nami in nas podprli do konca izvedbe enkratnega, nagrajenega projekta,” je za konec še dodala direktorica.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)