Slovenski OriginTrail zmagal na mednarodnem tekmovanju Food+City po izboru občinstva

6. februarja, 2017
OriginTrail, zmagovalci po izboru občinstva, skupaj z ostalimi prejemniki nagrad (Foto: Foodcityorg Facebook)

Slovenska ekipa, ki je razvila sistem sledljivosti mesnih in mlečnih izdelkov OriginTrail, je na mednarodnem tekmovanju Food+City zasedla prvo mesto po izboru občinstva.

Uspeh v mednarodni konkurenci

OriginTrail je v mednarodni start-up konkurenci, v kateri je sodelovalo 18 podjetij iz 9 držav, prejel 28 odstotkov vseh glasov občinstva in tako zasedel prvo mesto. Mednarodno tekmovanje Food+City – How We Feed Our Cities je potekalo v Austinu in je bilo osredotočeno na inovativnost pri oskrbi mest s hrano. Skupni nagradni sklad je znašal 50.000 ameriških dolarjev, slovenska ekipa pa bo za zmago v kategoriji prejela 5.000 dolarjev.

OriginTrail – ključ je v sledljivosti

Foto: izvor.origin-trail.com
Foto: izvor.origin-trail.com

OriginTrail, učinkovit sistem za sledljivost mesnih in mlečnih izdelkov, je razvila ekipa podjetja Prospeh. Sistem kupcem omogoča, da prek mobilne ali spletne aplikacije dostopajo do natančnih informacij o poreklu ključnih sestavin živil, s čimer proizvajalec dvigne zaupanje v lastno blagovno znamko. S tem prispevajo k zviševanju prehranske varnosti in izpostavljajo izdelke, ki za sabo puščajo nižji ogljični odtis.

Aplikacija Izvor – by OriginTrail je na voljo tudi za pametne telefone, z njo pa lahko sledimo izvoru ključnih sestavin izdelkov vse do posameznih kmetij, kjer so bile pridelane. Z aplikacijo se skenira črtna koda izdelka in vpiše rok uporabe, na podlagi tega pa se kupcu izpišejo osnovne informacije o izdelku. Pričeli so s sodelovanjem z Mlekarno Celeia, danes pa sta med drugim sistemu pridružena tudi Natureta in Perutnina Ptuj.

K.H.

Vir: foodandcity.org

 

(Visited 2 times, 1 visits today)