Slovenski Feelif med tremi zmagovalnimi socialnimi inovacijami Evrope

27. oktobra, 2017
Foto: www.feelif.com

Evropska komisija je na včerajšnji slovesnosti razglasila nove digitalne vizionarje in podelila nagrade trem zmagovalcem natečaja za evropske socialne inovacije 2017, ki je letos potekal na temo “ponovni zagon enakosti”. Med dobitniki je tudi slovensko podjetje Feelif, ki je razvilo multimedijsko orodje za slepe in slabovidne.

Foto: www.feelif.com
Foto: www.feelif.com

Feelif so razvili multimedijsko orodje, ki slepim in slabovidnim omogoča, da na ekranu občutijo oblike. Aplikacija je povezana z reliefnno mrežo, ki omogoča uporabniku, da čuti ‘hribčke’ oblik in kontur na ekranu prek vibracij. Tehnologija lahko pomaga slepim in slabovidnim pri učenju, branju in ustvarjanju vsebin.

Digitalna tehnologija za izboljšanje življenja

Druga dva nagrajenca sta podjetje iz Združenega kraljestva Buildx, ki je razvilo skupno platformo za gradnjo trajnostnih hiš in sosesk, ter mreža za vzajemno učenje Saga iz Nizozemske. Dobitniki so s svojimi projekti uspešno in prepričljivo pokazali, kako lahko digitalne tehnologije izboljšajo življenja ljudi. Za nagrado bo vsak izmed njih prejel po 50.000 evrov.

 

Vir: Evropska Komisija

(Visited 3 times, 1 visits today)