Kupljenik, Bled, Radovljica, slovenske eko kmetije … med top 20 počitnic v osrednji Evropi

17. junija, 2018

Guardian je tokrat objavil 20 predlogov za najboljše počitnice v srednji Evropi. Seveda se je na seznam uvrstila tudi Slovenija – in to na prvo mesto!

“Kupljenik je le uro iz Ljubljane, a zdi se da je to čisto drug svet. Obkrožena s travniki, turistična kmetija Dolinar ponuja preproste rustikalno opremljene sobe in apartmaje,” so začeli opis bivanja na kmetiji. “Zunaj ob sončnem zahodu čričkajo črički, reka Sava je polna postrvi, gostje pa lahko pomagajo molzti koze. Blejsko jezero je le 10 minut vožnje stran.”

Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)
Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

Izpostavili so še Julijske Alpe, ki ponujajo čudovito kolesarsko izkušnjo, ob tem pa priporočili ogled Bleda in Soteske Vintgar ter Radovljice s Čebelarskim muzejem.

Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)
Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

Pohvalili so Eko kmetijo Urška, kot primer odlične lokalne hrane, kjer so pokušali štrudle in pite ter mlečne izdelke, okrašene z jedilnimi cvetlicami, posebej domačo skuto. “Tu je posebej dobro poskrbljeno za vegetarjinace in vegane, poleg tega pa je na kmetiji wellness,” so zaključili.

Ostali predlogi so tudi zanimivi za izlet

Med ostalimi 19 predlogi se je znašla tudi Hrvaška, kjer so izpostavili narodni park reke Krke, Plitvička jezera, kolesarjenje po Istri, kamp Glavotok pri Reki ter glamping Kameni dvori pri Dubrovniku.

plitvice-1031159_640

Nanizali so še kup zanimivih idej za počitnice oz. izlete na Češkem, Poljskem, Madžarskem in Slovaškem.

Vir: TheGuardian

 

(Visited 17 times, 1 visits today)