Slovenija – prva zelena destinacija na svetu

28. september, 2016

<![CDATA[Slovenija je prva država, ki je postala zelena destinacija sveta – po mednarodnih merilih za ‘Green Destinations’ (Zelene destinacije).
Na včerajšnji slovesnosti na Ljubljanskem gradu v sklopu dvodnevne konference Global Green Destinations Day so razglasili Slovenijo za prvo državo na svetu z nazivom zelene destinacije. Predstavniki organizacije Green Destinations so ugotovili 96% skladnost z merili za zeleno destinacijo.
"Bodite ponosni na svojo državo in skupaj zagotovite, da boste tudi čez pet let ponosni na to, kar ste dosegli pri ohranjanju karakterja in zelene, čiste, avtentične ponudbe za obiskovalce,” je ob tem, kot poroča STA, povedal Albert Salman, predsednik organizacije.

"Bodite ponosni na svojo državo in skupaj zagotovite, da boste tudi čez pet let ponosni na to, kar ste dosegli pri ohranjanju karakterja in zelene, čiste, avtentične ponudbe za obiskovalce.”

Dodatne zelene destinacije v Sloveniji
Od včeraj imajo tako znamko kakovosti Slovenia Green Destination: Nova Gorica, Brda, Kranjska Gora, Maribor, Ptuj, Slovenj Gradec, Bela krajina in Velenje, ki so se tako pridružili Ljubljani, Kamniku, Idriji, Rogli-Zrečam, Radljam ob Dravi, Cerknemu, Laškemu, Žalcu in Celju.
Vse so se uvrstile med 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu.
 
 
 ]]>

(Visited 7 times, 1 visits today)