Slovenija – najbolj vroča destinacija leta

16. avgusta, 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) je ponovno uvrščena med najboljše nacionalne turistične organizacije sveta. Na vsakoletnem srečanju članov Virtuosa, vodilnega globalnega združenja na področju luksuzne in butične potovalne industrije, v Las Vegasu je prejela nagrado Hottest Destination of the Year, ponovno pa je bila nominirana za laskavi naziv Virtuoso Tourism Board of the Year 2019.

Slovenijo so nominirali agenti združenja z različnih koncev sveta, na seznamu najboljših pa so bile tako kot lani tudi nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma kot na primer iz Avstralije, Nove Zelandije in Švice. Prejemnica uglednega priznanja letošnjega leta je Švica.

»Izjemno smo veseli, da so strokovnjaki Virtuosa razglasili Slovenijo za najbolj vročo destinacijo leta in s tem izkazali posebno priznanje usmerjenosti slovenskega turizma v trajnost in butična, edinstvena, personalizirana 5-zvezdična doživetja. Prav tako smo ponosni na nominacijo za najboljšo nacionalno turistično organizacijo, kajti za njo stojijo glasovi agentov z različnih koncev sveta, ki se vsakodnevno srečujejo z obširno ponudbo raznovrstnih ponudnikov. Virtuoso je  delo STO že večkrat izpostavil kot primer dobre prakse, ponudbo slovenskega turizma pa  priporočil svojim članom. Tovrstna priznanja od referenčnih organizacij, ki so usmerjene v butični in trajnostni turizem, pomenijo, da smo konsistentni tako v promociji kot razvoju trajnostne ponudbe za zahtevnega gosta,« je dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

 

Vir: STO

(Visited 15 times, 1 visits today)